harryFilmovi o Hariju Poteru na blu-reju u 3D formatu

 

Dva filma iz serijala o Hariju Poteru, „Hari Poter i red feniksa“ i „Hari Poter i polukrvni princ“, naći će se uskoro na blu-rej diskovima u 3D formatu, objavio je list Varajeti (Variety). Studio Vorner (Warner) angažovao je kompaniju Prajm fokus (Prime Focus) na konvertovanju filmova, a trenutno je u toku rad na šestom filmu iz serijala „Hari Poter i polukrvni princ“. U planu je prebacivanje celog serijala u 3D format.

Povezana vest:  Počinje filmski festival u Torontu

Prajm fokus i Vorner kritikovani su zbog brze konverzije „Borbe titana“ u trodimenzionalni format.

Vorner planira da oba dela filma „Hari Poter i relikvije smrti“ prebaci u 3D format. U taj format biće prebačena poslednja četiri filma o Poteru, u režiji Dejvida Jejtsa (David Yates). Jejts je režirao filmove „Hari Pored i red feniksa“ i „Hari Poter i polukrvni princ“ i radi na dva dela „Relikvija smrti“.

Povezana vest:  Japansko-srpski festival filma – JSFF slavi 10 godina postojanja, sa temom Trajanje

Prva dva filma iz serijala režirao je Kris Kolambas (Ćris Columbus), treći Majk Njuel (Mike Newell), a četvrti Alfonso Kuaron (Cuaron). Očekuje se da će ta trojica režisera učestvovati u konverziju filmova na kojima su radili.

Studio Vorner saopštio je prošle sedmice da će prvi deo filma „Hari Poter i relikvije smrti“ u novembru stići u bioskope samo u dvodimenzionalnom, a ne i u trodimenzionalnom formatu kako je bilo planirano. To je obrazloženo nedostatkom vremena.

Povezana vest:  BUDI U KADRU, OSTAVI AUTORSKI PEČAT!

Drugi deo u bioskope će stići u julu 2011. i očekuje se da će moći da se gleda i u 3D formatu. Šest filmova o dečaku-čarobnjaku u svetu je zaradilo blizu 5,4 milijardi dolara.