hobbitposter1Snimanje „The Hobbita“ počinje u februaru 2011.

 

Snimanje filma „The Hobbit“ trebalo bi da počene u februaru iduće godine, nakon što je konačno dato zeleno svetlo. Iz „Warner Brosa“ su najavili i da bi Piter Džekson (Peter Jackson), koji je režirao trilogiju „Gospodar prstenova“, trebao dobiti posao za oba dela ovog filma, javio je BBC.

Povezana vest:  Ijan Mekelen hteo da odbije ulogu Gandalfa

Snimanje filma, koji se temelji na knjizi J. R. R. Tolkiena, bilo je odloženo do daljnjeg zbog toga što se studio MGM, koji je vlasnik polovine projekta, našao u finansijskim problemima.

Prema magazinu „Hollywood Reporter“, „Warner Bros“ i MGM postigli su dogovor prema kojem MGM treba da pokrije polovinu troškova, od ukupnih 500 miliona dolara.

Povezana vest:  POGLEDAJTE PRVI TREJLER ZA FILM "MUMIJA"

Ali, filma će ipak biti i radiće se 3D digitalnim kamerama.

-Istražujući Tolkinov put iskusićemo nešto više u odnosu na normalni film. To je putovanje u vrlo posebno mesto mašte, lepote i drame. Radujemo se ponovnom ulasku u ovaj čudesni svet s Gandalfom i Bilbom – rekao je Džekson.

Film „The Hobbit“ opisuje događaje koji su se desili pre radnji prikazanih u trilogiji „Gospodar prstenova“ koja je zaradila skoro tri milijarde dolara na bioskopskim blagajnama širom sveta. Njeno poslednje poglavlje „Povratak kralja“ iz 2003, dominiralo je na dodeli Oscara, osvojivši nagrade u svih 11 kategorija za koje je bio nominovan, uključujući i onu za najbolji film.

Povezana vest:  Film „Lost Country” Vladimira Perišića otvara 29. Festival autorskog filma