BesaDeseti Festival srpskog filma u Australiji

 

Deseti Festival srpskog filma biće održan od 21. oktobra do 7. novembra u šest velikih gradova Australije, najavili su danas organizatori te manifestacije. Festival će biti otvoren 21. oktobra u Foks studios (Fox) bioskopu u Sidneju, a potom će filmovi biti prikazani i u Melburnu, Pertu, Adelaidi, Kanberi i Vulagongu, navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  NOVA NAGRADA MREŽE FESTIVALA JADRANSKE REGIJE: Publika regije zajedno bira najbolji film

Biće prikazano sedam filmova nove srpske produkcije, među kojima su „Besa“ Srđana Karanovića, „Medeni mesec“ Gorana Paskaljevića, „Žena sa slomljenim nosem“ Srđana Koljevića i „Neke druge priče“, omnibus rediteljki iz bivše Jugoslavije. Australijska publika biće u prilici da pogleda i filmove „Tamo i ovde“ Pavla Lungulova, „Đavolja varoš“ Vladimira Paskaljevića i, na zahtev gledalaca, „Selo gori i baba se češlja“ Radoša Bajića. Glumac i reditelj Radoša Bajić biće gost festivala.

Povezana vest:  "Strelac" u bioskopima od četvrtka, 26. marta

Selektor filmova je Dubravka Vojvodić. Festival srpskog filma u Australiji organizuju i finansiraju neprofitne organizacije ljudi srpskog porekla u toj zemlji, a uz pomoć australijskih i srpskih sponzora (JAT) i ambasade Srbije u Australiji.