Derek_ChisoraMEČ ZA IBF, IBO I WBO

Derek Kisora: Pobediću Klička

 

Britanski bokser rodom iz Zimbabvea Derek Kisora u ponedeljak je u Hamburgu imao prvo sučeljavanje sa Vladimirom Kličkom, svetskim bokserskim prvakom u teškoj kategoriji u tri verzije – IBF, IBO i WBO. Uprkos činjenici da je u karijeri odradio tek 14 borbi u profesionalnoj karijeri, Kisora je dobio priliku da se bori za titulu, a čeka ga najveći izazov karijere. On je uveren da se sa njim može uspešno nositi.

Povezana vest:  Omladinci na korak od medalje, Nišlije iznenadile Sombor

-Ja sam mešavina Majka Tajsona, Muhameda Alija, Larija Holmsa, Franka Bruna i Lenoksa Luisa. Pomešate sve i dobijete mene, Dereka Kisoru – predstavio se 26-godišnji, 187 centimetara visoki bokser.

-Od Tajsona sam “skinuo” njegov pokret glavom, od Holmsa njegov zamah, a od Lenoksa izmenu udaraca. Od Alija sam preuzeo brzi rad nogu, a od Brune fizičku građu.

Povezana vest:  Čolaković poražen na startu SP u Azerbejdžanu

Sve navedeno imaće priliku da demonstrira 11. decembra u Manhajmu u meču u koji će ući kao totalni autsajder protiv osam godina starijeg i 19 centimetara višeg protivnika.

-Radio sam naporno da bih došao ovde gde sam sada tako brzo. Mislim da imam šanse inače se ne bih borio. Ako već moram da dobijem batine, a dosad nisam, onda želim da to bude od najboljeg – dodao je Kisora, koji je pobedio u svih 14 borbi u karijeri, od čega devet puta nokautom.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE ZA MLADE I ELITU U SMEDEREVSKOJ PALANCI, Proglašeni novi šampioni