bokser_kop_2

PRIPREME BOKSERA NA KOPAONIKU

Nastavljaju se pripreme Orlova

 

Najbolji bokseri Srbije u amaterskom, olimpijskom boksu nalaze se na visinskim pripremama na Kopaoniku. Orlovi, predvođeni Miodragom Milićem trenerom reprezentacije svakodnevno treniraju po ustaljenom planu i programu.

Naravno, Orlovi imaju vremena da navijaju za srpske reprezentacije i u drugim sportovima. Želja boksera je da se pored Aleksandra Drenovaka nađe još neki pesničar ali i sportisti iz drugih sportova. Tako su Orlovi u petak uveče sa Kopaonika iz sve snage navijali za rukometaše, za finale na evropskom prvenstvu.

-Posle 10 dana provedenih na Kopaoniku, stanje je sasvim normalno i radno. Momci su gledali polufinale rukometnog evropskog prvenstva između Srbije i Crne Gore a u nedelju čekaju da vide srpske sportiste na terenu, prvo Đokovića, zatim vaterpoliste I rukometaše u finalima evropskih prvenstava – prve su reči Miodraga Milića.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC POJAS U TEŠKOJ KATEGORIJI, Čizora ošamario Klička na merenju!

O treninzima Milić kaže:

-Treniramo po utvrđenom planu i program i momci sve svoje obaveze izvršavaju sa lakocom, rekao bih. Na to svakako utiču: ambijent, vremenski uslovi, dobra hrana, ali i dobro osmišljeni treninzi koji jesu jaki, dugi i iscrpljujući, ali i raznovrsni tako da deluju stimulativno na sve. Jedini problem i to ne baš mali predstavlja nimalo naivna povreda (infekcija) levog oka našeg za sada jedinog olimpijca Aleksandra Drenovaka, i on se već dva dana nalazi u Vrnjačkoj Banji gde redovno prima terapiju od svog ličnog lekara. Povreda nije toliko opasna ali nećemo ništa da rizikujemo i u ovom periodu priprema dali smo prednost njegovom potpunom oporavku u odnosu na rad. Podsetiću da se ove pripreme i odvijaju na dva koloseka i to prvom na kome rade ostala sedmorica kojima je glavni cilj tempiranja forme za 13. april kada će i pokušati da se olimpijskom vizom pokušati da se pridruže Aci i na drugom na kome će raditi sam Aleksandar. Za njega ovaj period do aprila i nije toliko bitan (izuzev polovinom marta kada će i imati prvu važniju proveru na turniru u Pragu Ustina Laben. Ostali dosta dobri, pojedini i odlični. Svi do jednog maksimalno ozbiljno pristupaju treninzima a posebno je lepo i milina gledati kako su se mladi još uvek juniori Miloš Baltić i Vanja Bačić uklopili u rad gde ni za sekund ne zaostaju za starijim i iskusnijim reprezentativcima.

Povezana vest:  Meksikanac Kasares odbranio titulu



Popularni Šipi je na kraju rekao.

-Selektor Zoran Manojlović je bio tri dana ovde sa nama i u razgovoru sa svim reprezentativcima kroz priču predočio sva iskušenja koja ih očekuju ali i veliko poverenje koje u on njih ima. Sve će to biti još jedan dodatan motiv da u drugoj polovini ovih priprema budu još ozbiljniji i vredniji, kako bi efekat ovih priprema bio 100% – tan. Verujem i za sada nema ama baš nijedan razlog da sumnjam u to – rekao je na kraju Milić.

Povezana vest:  GRAND BOXING NIGHT – VIP EVENT

Podsećanja radi Na Kopaoniku se nalaze, pored Drenovaka (do 75 kg) još  Miloš Baltić (do 49kg), Vanja Bačić (do 52kg), Nenad Dimitrijević (do 56kg), Ljubomir Marijanović (do 64kg), Nikola Jovanović (75-81kg), Marko Nikolić (do 81kg) i Milutin Stanković (+91kg), a trener je Miodrag Milić.