vladimir_klicko_profil 

Vladimir Kličko: Hejovo povlačenje je besmislica
 
Ukrajinski bokser Vladimir Kličko (35), svetski teškaški prvak prema verzijama IBF, WBA, WBO i IBO, osvrnuo se na povlačenje Britanca Dejvida Heje koji je napustio sport prošli mesec, na svoj 31. rođendan.
Hej je poslednji suparnik kojeg je pobedio mlađi brat Kličko. U julu je u Dizeldorfu bio bolji jednoglasnom odlukom sudija nakon 12 rundi čime je Britancu oduzeo svetski WBA naslov. Hej je nakon toga, kao što je i najavljivao, otišao u penziju.
-Zapravo je potpuna besmislica penzionisati se tako rano – poručio je Kličko.
Da je to doista tako, potvrđuju i informacije da Hej pregovara o borbi protiv Vitalija Klička, prvaka prema WBC-u, u martu sledeće godine, tako da bi se povlačenje moglo pokazati još jednim pozorišem, tipičnim za brbljavog Britanca.
Vladimir Kličko je, inače, odbacio mogućnost još jednog dvoboja protiv Heja. Misli su mu trenutno usmerene prema Francuzu Žan-Marku Mormeku protiv kojeg će se boriti 10. decembra u Dizeldorfu.
.Kad je Mormek izjavio da želi postati prvi francuski svetski prvak u teškoj kategoriji, malo sam se zabrinuo. Odmah sam požurio na pripreme – kazao je Kličko u austrijskom Goingu gde trenira za predstojeći meč.
Povezana vest:  SUDAR DIVOVA, Vladimir Kličko protiv Dejvida Heja