parada_150000

Film Parada ruši rekorde!

 

Film “Parada “ reditelja Srđana Dragojevića je za kratko vreme pogledao rekordan broj gledalaca, za manje od tri nedelje 150.000 gledalaca samo u Srbiji! Rezultat koji, kažu producenti ovog filma, nije ostvario neki film iz domaće kinematografije u poslednjih „deset, petnaest godina“, ali ono što posebno raduje Dragojevića je činjenica da bioskopska publika postoji, i da mladi, i pored zabrane roditelja, dolaze u bioskop.

Povezana vest:  Film Kristi Terlington na festivalu u Londonu

-Nisam očekivao ovakav rezultat, to je za mene veliko iznenađenje. Parada nije pravljena kao film Dragana Bjelogrlića Montevideo da bude ‘crowd pleaser’. Parada nema te pretenzije da bude opšte prihvaćen i voljen – rekao je reditelj Dragojevićna proslavi upriličenoj povodom ovih „brojki“, a onda otkrio kako u šali njegov film zovu u Nišu, a opisuju u Banjaluci.

-Nakon premijere u Nišu jedan naš kolega je film nazvao U dupe na vašar, a drugi kolega, samouki kritičar iz Banjaluke, opisao je ‘Paradu’ kao “optimalan odnos jebe i zbilje“ . ipak, prema prvim analizama bilo je da nas gledaju od 27 plus ali sada nas, sve više, gledaju i srednjškolci.

Povezana vest:  Snima se film o Tupacu Shakuru

Film se u narednom periodu otvara u još nekoliko zemalja regiona – Sloveniji, Makedoniji I Hrvatskoj, ali ono što posebno raduje ekipu je činjenica da su u bioskop počeli da dolaze i mladi ljudi.

-Plašili smo se što nemamo mladu publiku. U bioskop su dolazili ljudi od 27 godina i naviše, ali ne i srednjoškolci. Radili smo na početku anketu i otkrili da srednjoškolci ne gledaju film jer su im roditelji zabranili da ga gledaju – veli je reditelj.  -Sada su počeli da dolaze i gledaju film i drago nam je da ima nestašne dece koja misle svojom glavom i to je veliki pomak.

Povezana vest:  ,,Pingvini sa Madagaskara" donose praznično raspoloženje u bioskope!