tekvondo_slika

TEKVONDO

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE KAZANJ

Dragana Gladović i Damir Fejzić overili normu za OI

 

Srpski tekvondo postigao je neverovatan uspeh! Na Evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Kazanju Dragana Gladović (do 57 kg) i Damir Fejzić (do 68 kg) izborili su vizu za Olimpijske igre u Londonu. U Kazanju su Gladović i Fejzić stigli tako što su osvojili zlatne medalje u svojim kategorijama a na taj način će naša zemlja prvi put u istoriji imati tekvondiste na olimpijskim igrama. Tako je Aleksandar Drenovak u amaterskom boksu, u kategoriji do 75 kilograma u borilačkim sportovima dobio društvo za OI.

Povezana vest:  DŽUDO, Strahinja Bunčić postao kadetski prvak Evrope

Uspeh je utoliko veći, jer Srbija ima jedan od najmlađih timova u Kazanju. Fejzić ima 19 godina, a Gladovićeva 18. Članica Letnjikovca iz Šapca je imala težak žreb. U prvom kolu se namerila na prvog nosioca Veroniku Kalabreze iz Italije, koju je posle borbe pobedila sa 2:1. U četvrtfinalu je sa 10:6 savladala Marijanu Mihailu iz Rumunije. U polufinalu je oružje položila Francuskinja Marlen Harnoa 4:3. Plasman u finale je značio i avionsku kartu za London, jer ide troje najboljih u svakoj kategoriji. Zbog toga finale nije imalo takmičarski značaj, pa je srpska takmičarka bez borbe dobila Suvi Mikonen iz Finske.

Povezana vest:  Poraz Hukića u borbi za WBC titulu

Fejzić je u prvom kolu savladao Anatola Kačuka iz Belorusije sa 1:0, a potom i Hrvata Filipa Grgića 6:3. Ovo je bila velika pobeda jer je Grgić 2007. godine bio svetski prvak u Pekingu. U polufinalu je Fejzić savladao Hrihorija Husarova iz Ukrajine 3:1 i plasirao se u London. Srpski takmičar je bio ubedljiv u finalu gde je savladao Poljaka Mihala Lonjevskog 8:4.

Povezana vest:  TEKVONDO, Ana Bajić osvojila bronzu na EP u Azerbejdžanu

U nedelju u Kazanju na tatami izlaze Milica Mandić ( preko 67 kg) i Stojan Rabijac (do 80 kg).

taurunum_tekst_630x150