Predstavnice Srbije i tekvondo kluba Galeb, Milica Mandić (-73kg) i Tijana Bogdanović (-53kg) osvojile su zlatne medalje, dok je Vanja Stanković (-49kg) zauzela treće mesto na G2 turniru, President kupu koji se održava u Antaliji, Turska. Devojke su zablistale na jednom od najjačih turnira pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Mančester, zauzevši drugo mesto u ukupnom plasmanu!

Izuzetan rezultat za devojke pretposlednjeg dana turnira doneo je pobednicama po 20 poena za olimpijsku i svetsku listu, dok je Stankovićeva odnela 7,2 poena. Nađa Savković (-63kg) i Nadica Božanić (-63kg) poražene su u četvrtfinalnim mečevima, kao i Ana Tepavac (+73). Aleksandra Radmilović (-57kg) je izgubila u drugom kolu, kao i Iris Jović Vujković (-67kg).

-Devojke su bile sjajne, jednostavno sjajne! Na ovako jakom prvenstvu su pokazale gde im je mesto i zašto su tu gde su. Srbija je zauzela ekipno u ženama drugu poziciju po rezultatima odmah iza domaćina Turske koja je imala ogroman tim, a ispred Velike Britanije koje su uvek teški protivnici. Ovo je stepenica više ka Svetskom prvenstvu u Mančesteru ali i Olimpijskim igrama u Tokiju, imamo mnogo posla do tada. Ovo je lep rezultat ali nema mesta opuštanju- rekao je Dragan Jović.

Povezana vest:  DŽUDO OI 2012, Putin privatno u Londonu da bi gledao džudiste

Mandićeva, koja se trenutno nalazi na četvrtom mestu olimpijske liste, je zabeležila pet pobeda.

-Srećna sam zbog današnjeg rezultata, radila sam pet teških mečeva. Svaka protivnica je bila kvalitetna, ali smo uz fenomenalnu taktiku i rad prevazišli svaku prepreku. Naročito mi je drago zbog finala gde sam se borila sa protivnicom iz Turske od koje sam gubila više puta i koja je ispred mene na rang listi. I dalje imam grešaka na kojim moram da radim, ali ima vremena do Svetskog prvenstva da sve ispravimo – ističe aktuelna svetska prvakinja.

Povezana vest:  Bokseri Srbije na pripremama od Elbrusa do Zlatibora

Srebrna sa OI u Riju je takođe u Turskoj zabeležila pet pobeda. Prošle nedelje je Tijana već osvojila prvo zlato u ovoj sezoni, na turniru G1 kategorije na Kipru.

-Ovo je odličan početak sezone, drugo zlato od početka, jako dobro smo se spremali u pripremnom periodu i drago mi je da se vide i rezultati. Ovo je predolimpijska godina i važan nam je svaki turnir i svaki bod, imamo još dosta turnira do Svetskog prvenstva u Mančesteru i nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Takođe, drago mi je bilo da sam pobedila Ruskinju Tatjanu Kudašovu koja je bila prvi nosilac i od koje sam često gubila, ispravili smo dosta grešaka i za sad nam dobro ide. Gale nas je odlično vodio kroz borbe i ovo je bio težak i dugačak dan i za njega i za ceo tim. Ali zajednički trud se uvek isplati – rekla je Bogdanovićeva.

Povezana vest:  OI 2016, Fris eliminisan u prvom kolu OI

Svetska prvakinja iz 2017. godine, Vanja Stanković, na President kupu osvojila je bronzanu medalju.

-Zadovoljna sam zbog medalje, ovo je veoma jak turnir i prvi put sam na njemu uspela da stignem do odličja. Bilo je dobrih mečeva, ali ipak mislim da nisam bila na visini zadatka u polufinalnoj borbi. Ovo je drugi test turnir ove godine, biće ih još nekoliko do svetskog prvenstva i nadam se da će svaki biti sve bolji i da ću ispraviti greške sa ovog takmičenja.

Poslednjeg takmičarskog dana na tatami izlaze seniori: Dmitrij Nagaev -58, Mateja Kuburovic-54, Bogdan Bulat -63, Budimir Krivokapić -80 iz TK Galeb, kao i Dušan Božanić iz TK Imperijum.