milica mandic levo

XIV Galeb Belgrade Trophy

Odličan tekvondo u Areni

 

Proteklog vikenda  u Kombank Areni se održao XIV Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open 2015, tekvondo turnir G1 kategorije, jedan od najjačih u ovom delu Evrope. Učestvovalo je 1400 ljudi iz oko 50 zemalja iz celog sveta.

U subotu su se takmičili kadeti i neke juniorske kategorije, dok su u subotu na tatami izašli seniori i preostale juniorske kategorije.

Od srpskih reprezentivaca zlatne medalje su osvojili Milica Mandić (do 73kg), Tijana Bogdanović (do 49kg), Dragana Gladović (do 53kg), Miloš Gladović (do 58kg), Ivan Purešević (do 68kg). Srebrne medalje – Ana Bajić (do 68kg), Stojan Rabijac (do 80kg), a bronzanu medalju osvojio je Damir Fejzić (do 74kg).

Najubedljivija je bila Tijana Bogdanović koja je za četiri borbe, primila samo jedan poen.

– Ovo je još jedna zlatna medalja koju sam dugo čekala. Na prethodnih nekoliko turnira sam uvek bila na korak do nje, ali sada sam uspela i to baš na domaćem terenu. Protivnice su bile zaista kvalitetne, pogotovo u finalu. Borila sam se protiv Erike Nikoli iz Italije koja će takođe biti i na evropskim kvalifikacijama u januaru – istakla je Bogdanovićeva koja će vizu za OI potražiti na evropskim kvalifikacijama.

Milica je prošle godine izgubila od Ive Radoš iz Hrvatske, evropske šampionke, koju je ovog puta savladala u finalu.

– Jednom godišnje se takmičim pred domaćom publikom i bilo bi mi žao da nisam osvojila zlatnu medalju, koja mi je mnogo znači i za samopouzdanje pred predstojeći Grand pi u Mančesteru već sledećeg vikenda. Turnir je bio fenomenalan, pogotovo što se organizovao u Areni. Svake godine je sve posećeniji, borci su izuzetno kvalitetni. Verujem da će i sledeće godine biti još veći jer Dragan Jović sa svojom organizacijom zalsužuje ekstremno veliki turnir u Beogradu – rekla je olimpijska šampionka iz Londona.

Dragan Jović, direktor turnira, ponosan je na postignuto prethodna dva dana.

-Ako gledamo iz apsekta organizacije, što je bio moj zadatak, izuzetno sam zadovoljan jer su svi naši gosti zadovoljni. Mogu da odahnem na kraju kada je sve završeno. Druga strana medalje je da smo osvojili brojna odličja što nam govori o kvalitetu naših reprezentativaca, ali i tekvondoa u Srbiji. Iako smo mali, borimo se protiv najjačih na svetu. Izuzetno jak turnir, mnogo medalja i novih poena za svetsku i olimpijsku rnking listu – zadovoljan je Jović.

Organizacioni odbor Galebovog Trofeja Beograda sada čeka odgovor da li je turnir dovoljno jak da dobije status G2 turnira. Takođe, i odgovor od Evropske tekvondo unije (ETU) da li možemo da konkurišemo za evropsko prvenstvo u Kombank Areni.

PHOTO: ATAImages

Povezana vest:  Rapaićeva i Konovalov najbolji na prvenstvu Srbije

damir fejzic desno