milica mandic treningTEKVODNO
Srpski tim na turniru u Rusiji

Milica Mandić i Dragan Jović otputovali su danas na turnir G1 Kategorije – Rusija Open. Na istom turniru u petak, istog dana kao i olimpijska šampionka, učestvovaće i Ana Bajić, u pratnji trenera Darka Kukića, ali će prvi put nastupiti u kategoriji do 67 kilograma.
-U toku godine se sabira pet rezultata sa turnira G1 kategorije. Milica je do sada išla na četiri G1 turnira I osvojila je 3 zlata I jednu bronzu. Rusija open je šansa da se osvoji još jedna medalja, i prilika da imamo 5 rezultata koji se vrednuju – ističe Dragan Jović. – Jedna od prilika da se osvoji zlato je svakako Galebov Trofej, domaći turnir, pred našom publikom.
Ana Bajić će se takmičiti u kategoriji do 67 kilograma, i tako najaviti nastup u, za nju novoj, olimpijskoj kategoriji, što je svakako odlično za Srbiju.
-Od januara će i Tijana Bogdanović krenuti u pohod na poene za što bolji plasman na svetskoj i olimpijskoj rang listi, i šansom za odlazak u Rio. Tu je svakako i Dragana Gladović koja će se takmičiti do 57 kilograma – objašnjava Jović. – Sada slobodno možemo reći da ćemo od januara imati jednu od najjačih reprezentacija u ženskoj konkurenciji u olimpijskim kategorijama. Za sada su sigurno u prvih tri reprezentacije Hrvatska, Rusija, Francuska, ali posle njih mislim da nema trenutno boljeg tima od našeg.

Povezana vest:  TEKVONDO, Tijana Bogdanović zlatna na juniorskom EP u Letoniji