turnir_mirna_2010.BADMINTON

Tri zlata i tri bronze osvojene u Sloveniji

 

Proteklog vikenda, najbolji juniori Srbije su nastavili seriju sjajnih rezultata na međunarodnoj sceni. U slovenačkom gradu Mirna, na turniru „16. TOM FORZA Slovenia Junior and Youth International 2010“, juniorski reprezentativci Srbije, osvajanjem 6 medalja i učešćem u mečevima za medalje, ostvarili su istorijski uspeh.

Reprezentaciju Srbije su predstavljali: Milica Simić, Ilija Pavlović (U19), Dragoslav Petrović, Jovan Babajić (U15), Nataša Pavlović, Andrijana Stanković, Andrija Doder, Luka Milić (U13), Milan Barbir, Marija Bulatović i Dragan Antić (treneri).

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Uz podršku navijača do novog rekorda

Na turniru je učestvovalo preko 400 takmičara iz 19 evropskih država.

U konkurenciji mešovitih parova za igrače do 19 godina, aktuelni državni prvaci Simić Milica i Ilija Pavlović, osvojili su bronzanu medalju. Nakon eliminacije čeha, trećih nosilaca turnira i najboljeg poljskog para, u polufinalu su Milica i Ilija pružili sjajan otpor ukrajincima (16-21, 15-21).

U kategorijama mlađih juniora, naši takmičari su osvojili pet medalja. Zlata su osvojena u 3 takmičarske kategorije i to u konkurenciji dečaka pojedinačno do 15 godina – Dragoslav Petrović, u konkurenciji ženskih parova do 13 godina – Nataša Pavlović i Andrijana Stanković, u konkurenciji devojčica pojedinačno do 11 godina – Lena Janić. Bronzane medalje su osvojili i Andrija Doder i Luka Milić u konkurenciji muških parova do 13 godina kao i Nataša Pavlović u konkurenciji devojčica pojedinačno do 13 godina.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Morgenštern pretrpeo ozbiljne povrede

-Imajući u vidu kvalitet, broj takmičara i rejting država učesnica, uspeh naših reprezentativaca u svim uzrasnim kategorijama je više nego izuzetan. Kontinuirano osvajanje medalja na međunarodnim takmičenjima predstavlja adekvatnu satisfakciju za naporan i stručan rad članova Badminton saveza Srbije. Takođe, rezultatima koje naši takmičari ostvaruju na evropskim takmičenjima nastojimo da opravdamo podršku koju nam pružaju Ministarstva omladine i sporta, Sportski savez Srbije i ostale institucije – izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO.

Povezana vest:  U SC „Olimp” od sutra klizalište sa podlogom od suvog leda