FUDBALSKA-LOPTAZaječar će dobiti novi stadion i zatvoreni bazen

 

Gradski stadion u Zaječaru biće kompletno renoviran, a investicija će koštaće 240 miliona dinara, rekao je danas gradonačelnik tog grada Boško Ničić.

Polovinu novca obezbediće grad, od čeha deset odsto iz budžeta, a 40 odsto putem kredita sa rokom otplate od pet godina. Preostalu polovinu novca daće Vlada Srbije.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Sjajan otpor Srbije protiv favorita, Koreja slavila tek posle penal serije

-Sve osim travnate površine biće promenjeno i inovirano i Zaječarci će dobiti pokrivene tribine, novu atletsku stazu, reflektore i sve ostalo što je neophodno prema kriterijumima FIFA. U planu je i da se u neposrednoj blizini stadiona izgrade hoteli za smeštaj sportista – izjavio je Ničić.

Odbornici gradske skupštine prihvatili su danas i odluku o učešću grada u finansiranju izgradnje budućeg zatvorenog olimpijskog bazena, na prostoru sadašnjeg vašarišta u park šumi Kraljevica.

Povezana vest:  Kasački derbi i galopska trka u nedelju na Hipodromu

Vrednost te investicije je 300 miliona dinara, a grad će i u realizaciji tog projekta, sa kojim će konkurisati kod Ministarstva za životnu sredinu u okviru vanrednih mera podsticaja razvoja građevinarstva Srbije, učestvovati sa polovinom.

Zaječar sada na Kraljevici ima otvoreni bazen. Izgradnjom zatvorenog bazena, uz sadašnje fudbalske, košarkaške, rukometne, teniske i druge terene, omiljeno izletište park šuma Kraljevica biće još posećenije, a zaljubljenici u sport i prirodu imaće sve na jednom mestu.

Povezana vest:  NFL VESTI, Više od 10 igrača doniralo mozgove istraživanju