svi dobintici majske nagrade 2010MAJSKA NAGRADA

Dobitnici Nađa Higl, Vanja Udovičić i Andrija Zlatić

 

Plivačica Nađa Higl, vaterpolista Vanja Udovičić i strelac Andrija Zlatić dobili su danas Majske nagrade za izuzetne uspehe u olimpijskim sportovima Sportskog saveza Srbije.

-Čestitam svim nagrađenima i zahvaljujem mojim roditeljima i bratu što su bili uz mene i zbog kojih ću i nastaviti da nižem dobre rezultate – rekla je Nađa Higl na svečanosti u Domu Narodne skupštine u Beogradu.

Povezana vest:  RAGBI 13, Srpski ragbi posle trenerskog kursa dobio prvu ženu trenera

U neolimpijskim sportovima nagrade su pripale karatisti Nikoli Jovanoviću i kuglašu Vulmošu Zavarku, a u kategoriji sportista invalida dizaču tegova Petru Milenkoviću.

Nagrade su dobili i najuspešniji savezi za 2010. godinu: Sportski savez Apatina, Republički zavod za sport, Plivački savez Srbije i Veslački savez Srbije.

Među nagrađenima su trener Aleksandar Zlatić, sportski funkcioneri Velibor Sovrović, Velizar Đerić, Josip Ristanović i Tomislav Karadžić, kao i sportski novinari Jovan Tanurdžić, Aleksandar Simić i Momčilo Jokić.

Povezana vest:  Boričić: Zvezdaši mogu da budu zadovoljni

Majska nagrada dodeljuje se od 1961. godine, sa prekidom od 1992. do 2007. godine.

Svečanosti su prisustvovali ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, zamenik premijera Ivica Dačić, ali i mnogi sportisti i treneri.