engleska_logoBlekpul posle 39 godina ponovno u Premijerligi

 

Fudbaleri Blekpula igraće sledeće sezone u engleskoj Premijerligi. U finalu razigravanja za ulazak u englesko fudbalsko prvenstvo savladali su Kardif sa 3:2.

Finale je igrano na Vembiju a pored plasmana u Premijerligu, pobednička ekipa dobila je i 50 posto veću zaradu nego prošle godine, ili, preciznije rečeno, radi se o dodatnom prihodu od oko 90 miliona funti.

Povezana vest:  Ko spremi 70 miliona evra može da vodi Pastorea iz Palerma

Razloga za dvostruko zadovoljstvo imala je u subotu ekipa Blekpula koja se u elitni razred engleskog fudbala vraća prvi puta još od 1971. Nadolazeća sezona u Premijer ligi biće im 29. u klupskoj istoriji čiji početak doseže 1887. Cardif će i sledeće sezone igrati u Čampionšipu, iako su imali lepu priliku promeniti „adresu“.

Vođstvo od 1:0 u devetoj minuti doneo je Čopra, a novo od 2:1 u 37. Lidli. Ipak, nisu se Kardifovi fudbaleri znali nositi sa pritiskom, a posle svakog postignutog gola brzo su padali. Tako je najbolji klupski strelac Adam bio Blekpulov heroj za 1:1 u trinaestoj minuti, na 2:2 izjednačio je u 40. minuti Tajlor Flečer, da bi u poslednjim trenucima prvoga dela igre konačan rezultat postavio Ormerod.

Povezana vest:  Salvio: Benfika je kvalitetan tim, želimo titulu u LE

Ranije su Njukasl i Vest Bromvič osigurali direktan plasman u Premijerligu iz kojeg su ispali Portsmut, Hal Siti i Brnli.