rugby-ballAMERIČKI FUDBAL

Poziv juniorima Srpske asocijacije američkog fudbala

 

Ljubitelji američkog fudbala znaju da je Srbiji ukazano veliko poverenje od strane EFAF-a da organizuje kvalifikacioni turnir za Evropsko juniorsko prvenstvo koje će se održati u Španiji 2011. godine. Shodno tome čelni ljudi SAAF-a započeli su sa okupljanjem juniorske reprezentacije koja će učestvovati na ovom turniru i pokušati da izbori plasman na pomenuto EP.

Povezana vest:  NORDIJSKO TRČANJE, Drugo zlato za Marit na SP u Oslu

Na postojećem spisku reprezentacije nalazi se oko 50 – tak dečaka rođenih 1.1.1991. i mlađih.

U želji da što bolje predstave Srbiju na pomenuom turniru SAAF je uputio poziv svim timovima članicama SAAFa da predoče selektoru i stručnom štabu juniorske reprezentacije potencijalne kandidate za nacionalni dres. Selektor juniorske reprezentacije Damnjanović Zoran se nada da će ovaj poziv naići na pozitivne reakcije i da ćemo se u najjačem sastavu suprotstaviti protivnicima na ovom turniru i zajedničkim snagama izboriti plasman u sledeći krug kvalifikacija za EP.

Povezana vest:  "Beogradsko more" u znaku srpskih čeličnih triatlonaca

Selektor Damnjanović je iskoristio priliku da naglasi da se svi timovi kojima je upućen ovaj poziv rukovode isključivo sportskim motivima i da omoguće svojim perspektivnim igračima jedinstvenu šansu da obuku dres sa nacionalnim grbom i predstavljaju svoju zemlju na jednom ovako važnom turniru i samim tim skrenu pažnju na kavalitet AFa koji igraju nove generacije na ovim prostorima.

Povezana vest:  NORDIJSKA KOMBINACIJA, Kokslien domaćinski na Svetskom kupu u Lilehameru