ragbi savez srbije 2RAGBI
Dodeljene nagrade najboljima i održan trening

U prostorijama Fudbalskog kluba Rad na Banjici održana je godišnja svečanost Ragbi saveza Srbije. Podeljene su nagrade najzaslužnijima a promovisan je i novi selektor Aleksandar Mihajlović.
Stevan Ilijašević, predsednik Ragbi saveza Srbije najavio je dosta rada u narednom periodu i još boljim rezultatima reprezentacije.
-Očekuje nas naporan rad i trud. Nadamo se da ćemo iz toga rada doći do dobrih rezultata. Utakmice sa Austrijom i Danskom su nastavak borbe u Kupu Evropskih nacija. Do sada smo odigrali dve utakmice u Kupu ali smo izgubili i nadam se da ćemo sa novim selektorom doći do boljih rezultata i pobede u ovom prestižnom takmičenju – rekao je Ilijašević.
Novi selektor seniorske ragbi reprezentacije Aleksandar Mihajlović naglasio je da će doći do podmlatka ekipe ali će se i dosta raditi u narednom periodu.
-Krećemo sa novim ciklusom u januaru a prva test utakmica nas očekuje 22. februara. Još gledamo ko će nam biti protivnik u toj pripremnoj utakmici. Do tada ćemo imati treninge a spisak igrača za utakmice sa Austrijom i Danskom ćemo saopštiti posle 22. februara. Od svih očekujem saradnju i nadam se da ćemo zajedno da ostvarimo još bolje rezultate – rekao je Mihajlović.
Posle svečanosti i dodele nagrada selektor Mihajlović održao je i prvi trening na terenima Fudbalskog kluba Rad gde su rerprezentivci mogli da se upoznaju sa načinom rada novog šefa struke nacionalnog tima.

Povezana vest:  RAGBI 13, Za vikend rasplet u Prvoj ligi, Partizan i Dorćol za prvo mesto

Ovogodišnji laureati:
Najbolji juniorski reprezentativac u 2014. godini: Terzić Dimitrije
Najbolja reprezentativka u ragbiju 7: Savković Isidora Plaketa i monografija
Najbolji igrač reprezentacije u Ragbiju 7: Nikola Arsić
Najbolji igrač seniorske reprezentacije u 2014 godini: Rastovac Milan
Najbolji trener u 2014. godini: Nemanja Babić Plaketa i monografija
Priznanja za doprinos u razvoju ragbija u 2014. godini: Tutunović Marko i Stričević Dani
Najbolji petlić u 2014. godini RSB: Vitorović Matija
Najbolji pionir u 2014. godini RSB: Mileski Marko
Najbolji kadet u 2014. godini RSB: Karanović Vojin
Najbolji junior u 2014. godini RSB: Andrić Aleksandar

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Poraz favorita na ženskom šampionatu