angel_warriors_safsAMERIČKI FUDBAL, SAFS

 

Polufinale NLS 2010: Ratnici protiv Pantera

 

Drugi polufinalni par čine najprijatnije ovosezonsko iznenadjenje, Anđeoski ratnici iz Čačka i redovni učesnici završnice Nacionalne lige, pančevački Panteri. S obzirom da su Čačani osvojili drugo mesto u ligaškom delu, imaće prednost igranja pred domaćom publikom, pa će ugostiti Pantere na terenu FK BIP, u nedelju, 4.jula, sa početkom u 17 časova.

Ove dve ekipe sastale su se, u prvom kolu u Pančevu, a posle velike borbe slavili su domaćini rezultatom 44:39, iako su Čačani od samog početka kontrolisali utakmicu i vodili sa 21:0, pa se Pančevci nadaju da će se i ovaj susret završiti u njihovu korist.

Povezana vest:  Jari Rasanen osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu

– Pred nama je veoma važna utakmica, opet smo u polufinalu ali za razliku od ranijih godina, sada imamo realne šanse za prolaz u finale. Čacak smo vec jednom pobedili i verujem u jos jedan uspeh svog tima – zaključio je Miljko Dzogazovic, lajnbeker Pantera.

Susret u Pančevu je bio prvi duel ova dva tima u istoriji, a Čačani su izvukli pouke i nadaju se da će se pred domaćom publikom revanširati Panterima.

– Posle pobede nad Klekom u poslednjem kolu, ekipa je puna samopouzdanja i vere u sebe. Svesni smo da je ovo veliki uspeh i sada igramo bez ikakvog pritiska, sa željiom da se u ovako važnoj utakmici što bolje pokažemo pred našom publikom. Dokazali smo da možemo da pobedimo svakoga i nadam se da ćemo se ovoga puta osvetiti ekipi Pantersa za nesrećan poraz u prvom kolu. Očekujem od napada da, kao i tokom cele sezone, odigra bez greške, a od odbrane da nastavi sa dobrim partijama i da pokaže da loša igra u prvom kolu protiv Pantersa bila slucajnost – smatra Filip Maksimović, raninbek Ratnika.

Povezana vest:  BRZO KLIZANJE, Kramer pobedio, osvojio rekordnu šestu svetsku titulu

U debitantskoj sezonu u Nacionalne lige Srbije, Ratnici su pozitivno iznenadili sve ljubitelje američkog fudbala, a kako bi se što bolje prikazali na domaćoj sceni, odustali su od polufinala Čelendž kupa, u kome je trebalo da se sastanu sa Kavalirsima u Istanbulu.

– Sve karte smo bacilli na ovu utakmicu. Odlučili smo da propustimo polufinale Čelendž kupa, samo da bismo se što bolje pripremili za završnicu domaćeg šampionata. Mesecima smo naporno trenirali i nadamo se da će se uloženi trud konačno isplatiti. Sigurno je da imamo jednu od najkvalitetnijih ekipa, sa sjajnim pojedincima, ali i neverovatnom timskom igrom. Naši igrači uvek igraju najbolje, kada je najteže, pa se nadam da će tako biti i ovoga puta. Ovo je najveći uspeh u istoriji kluba, a nadam se da ćemo ga uvećati pobedom i ulaskom u finale – optimističan je Marko Nikolić, predsednik Angel Warriors-a.

Povezana vest:  KUGLANJE, Maja Đukić i David Lainščak šampioni sveta