cesare_prandelliČezare Prandeli: Kapitensku traku ću dati Bufonu

 

Novi selektor italijanske reprezentacije, Čezare Prandeli, prvi je put otvoreno porazgovarao s novinarima o svom novom poslu.

-U italijanskoj reprezentaciji ima puno kvaliteta, puno iskustva i puno dobrih stvari na kojima treba nastaviti graditi. Šta se dogodilo, dogodilo se. Moramo da se fokusiramo na ono dobro. To je za mene najbitnija misija. Želim svu tu nakupljenu negativnu energiju  iz Južne Afrike da pretvorim u nešto pozitivno – rekao je 53-godišnji selektor, koji je potpisao četvorogodišnji ugovor.

-Osloniću se na igrače koji su uvek bili odani nacionalnom dresu, a k tome i lideri. Primer za takve je Buffon. Nemu ću dati kapitensku traku u kvalifikacijama za Euro 2012. godine. On će biti referentna tačka oko koje ćemo graditi ekipu. Igrača kao što je on ima još: to je zaostavština Marčela Lipija. Pozdravljam ga ovom prilikom; ne zaboravimo da je on i selektor-svetski prvak – rekao je Prandeli i nastavio:

Povezana vest:  Gvardiola traži "krticu" u svojim redovima

-Također, želim u ekipi dobre igrače, koji će težiti dobroj igri. Trudiću se da biram takve. Za budućnost se ne bojim. U mlađim selekcijama Italija ima dobrih igrača. O imenima zasad ne bih. Mislim da ne bi bilo korektno da govorim u ovom trenutku koga ću pozvati za Estoniju  Recimo da zasad još uvek razumišljam o kandidatima.

Povezana vest:  Partizan u Novom Sadu, Zvezda domaćin Radu

Italijanska reprezentacija prvu kvalifikacionu utakmicu za Euro  igra 3. septembra.

Na neprestane upite novinara ipak je rekao da ne pomišlja da zove 34-godišnjeg Frančeska Totija, a najviše je morao da govori o Antoniju Kasanu i Mariju Baloteliju, dvojici igrača koje Marčello Lipi nije želio.

-Obojica su vrlo dobri igrači. Mogu da igraju zajedno, zašto ne? Balotelija ne poznajem lično. Dao bih mu savet neka više uživa u poslu kojim se bavi. Kasano mi se sada čini puno zrelijim nego što je bio pre. Taj proces traje već nekoliko godina. Pomoći će i činjenica da se oženio. Žena muškarcu zna pomoći da pronađe pravi smisao život – rekao je dosadašnji trener Fjorentine.

Povezana vest:  Suarez: Vratiću se jednog dana u Ajaks

Obojica bi fudbalera trebali da dobiju poziv za selektorov debi na klupi, 11. avgusta u Londonu. Protivnik u prijateljskoj utakmici na Craven Cottageu zasad nije poznat.