dejan-zecevicTrejler najavljuje Neprijatelja za februar

 

Film režisera Dejana Zečevića „Neprijatelj“ stići će pred gledaoce u februaru 2011. godine, najavljeno je u njegovom trejleru koji se u četvrtak pojavio na blogu dobanevinosti.blogspot.com.

Režiser „Četvrtog čoveka“ Zečević završio je polovinom decembra 2009. godine uglavnom u Republici Srpskoj višemesečno snimanje novog filma „Neprijatelj“ u kome jedinica za razminiranje nekoliko dana posle završetka rata u Bosni i Hercegovini pronalazi zazidanog čoveka u prostoru napuštene fabrike.

Povezana vest:  Dženifer Lorens: Fanovi su me mrzeli zbog plave kose!

Vojnike igraju Aleksandar Stojković, Slavko Štimac, Vuk Kostić, Ljubomir Bandović, Stefan Bundalo, Dragan Marinković, Goran Jokić i Vladimir Đorđević, dok je Tihomir Stanić tajanstveni čovek, koji se predstavlja kao „Romi Daba“, odnosno zli demijurg koji sanja čitav materijalni svet.

-Taj čovek zazidan je u podrumu. A kada ga vojnici nađu, svaki član ekipe počinje da ga ‘čita’ na drugačiji način. Jedan, koji je duboko religiozan, u njemu vidi demona, drugi vidi ludaka, a za federacijskog vojnika, koji ga je tamo zazidao, on je – šejtan – rekao je Zečević.

Povezana vest:  Očaravajući trejler za film „Pijev život“

„Neprijatelja“ čiji je scenarista Đorđe Milosavljević radile su producentske kuće „Biberče“ iz Beograda, „Balkan film“ iz Banja Luke, „Tivoli“ iz Ljubljane“ i „Maksima film“ iz Zagreba. U trenutku završetka snimanja predviđen budžet filma bio je 1,2 miliona evra.