Hari_Poter_i_Polukrvni_PrincTumač Dambldora nije pročitao knjige o Hariju Poteru

 

Irski glumac Majkl Gambon, koji u serijalu o Hariju Poteru igra Dambldora, najznačajniju osobu u svetu magije, izjavio je da nikada nije pročitao nijednu knjigu o avanturama mladog čarobnjaka, niti da namerava da ih čita.

-Čitanje Harija Potera ne služi ničemu – kazao je glumac u izjavi za Los Anđeles tajms, dodajući da nema nameru da pročita knjige koje su proslavile britansku spisateljicu Džoanu Rouling.

Povezana vest:  Animirani hit film „Pet legendi“ od 29. novembra u bioskopima

Gambon, koji iza sebe ima karijeru dugu 40 godina, tvrdi da mu nije bilo teško da nađe inspiraciju za lik direktora škole Hogvorts.

-Dambldor je pomalo strašan, ali zar takvi nisu svi direktori škole? Čarobnjak njegovog kalibra mora da uliva strah. Ali, on je pre svega Harijev zaštitnik. Sve u svemu, igram samog sebe! Pomalo Irca, pomalo strašnu osobu. Takav sam ja u životu – kazao je on u intervjuu povodom predstojećeg prikazivanja filma „Hari Poter i relikvije smrti“ koji u bioskope stiže u novembru.

Povezana vest:  Objavljen službeni plakat filma o 1D-u, stiže li film 'One Direction: This Is Us' u Srbiju?

On je rekao i da nije jedini glumac popularne franšize koji nije pročitao nijednu knjigu o Hariju Poteru. To nisu učinili ni Alan Rikman ni Ralf Fajns koji u filmu glume negativce Severusa Snejpa i mračnog Voldemora.