TilvaRosFilm „Tilva Roš „tokom oktobra biće prikazan u okviru devet međunarodna festivala!

 

Domaći film „Tilva Roš“je 3. i 4. novembra imao projekcije na međunarodnom festivalu u Kotbusu u Nemačkoj, gde je uvršten u glavni takmičarski program. U Kotbusu je 2008. godine projekat Tilva Roš prvi put predstavljen na pitchingu stranim ko-producentima.

Film reditelja Nikole Ležaića će se zatim prikazati na filmskom festivalu u portugalskom gradu Eštorilu, na kojem će ove godine gosti biti američki glumac Džon Malkovič, muzičar Lu Rid i reditelj Abas Kijarostami. Filmska Kuća Kiselo Dete je srećna što će film rađen u njenoj produkciji ocenjivati veoma zanimljiv žiri. Naime žiri u Eštorilu čine umetnica Lori Anderson, jedan od najvećih svetskih pijanista Piotr Andersevski, čuveni kuvar Huan Maria Arzak, modna kreatorka i unuka Sigmunda Frojda Bela Frojd.

Povezana vest:  10. Beldocs festival zatvara film „Pariska opera”

Slovačka publika će film „Tilva Roš“, moći da pogleda 9. i 12. novembra na festival u Bratislavi. Film nakon Slovačke opet putuje u Nemačku na festival u grad Braunsvaik (Braunschweig), gde će se takmičiti za najbolji film, a odluku na ovom festivalu će donositi publika.

Za 15. novembar je zakazana makedonska premijera filma u Skoplju, na festivalu Cinedays. Ta projekcija je od velike važnosti za ekipu filma „Tilva Roš“, kojoj su prioritet reakcije domaće i regionalne publike.

Povezana vest:  "Slovenka" i "Avanturisti" u bioskopima od 30. septembra

Tilva Roš će posle Skoplja biti prikazan u Holandiji na festivalu Nurdelijk (Noordelijk), u Španiji na festivalu u gradu Gihonu (Gijon), zatim u Norveškoj na međunarodnom festival u Oslu i na kraju novembra u francuskom gradu Belforu (Belfort).

Film „Tilva Roš“ u naše bioskope dolazi u februaru 2011. godine.