EL BUZZ 02Viva Rock’n’Roll – EL BUZZ na Akademiji u petak 5. novembra od 22h

 

Pančevački rock’n’roll bend El Buzz postoji od 2007. godine u sastavu: Mickey Maschina (bubanj), Cherry Mary (bas), Vanja (vokal) i Chris Danger (gitara).
Od početka su okrenuti isključivo autorskom radu i modernom muzičkom izrazu, te ubrzo u pojedine pesme ubacuju klavijature, saksofon i trubu.
Željni da svojim zvukom publiku, ali i sebe, oraspolože, pokrenu i zabave, El Buzzovci u prvi plan stavljaju univerzalne vrednosti: ljubav, toleranciju, zajedništvo… To potvrđuje i njihov poziv: ’’Love, it’s alright!’’
Iako pevaju na engleskom, ne smatraju da je to prepreka za uspeh i osvajanje publike u Srbiji i regionu, a s obzirom na to da žele da plasiraju svoju muziku i dalje, to vide kao još jedan plus.
Prvi singl ’’Viva Fidel’’ pojavio se kao samizdat u januaru 2010. Pesma na ironičan način komentariše najvećeg diktatora XX veka Fidela Kastra.
Krajem proleća 2010. izlazi i debi album ’’Viva El Buzz !!’’ sa 10 autorskih numera, koji je takođe samostalno izdanje benda.
Singl ’’Na Na Na’’ ubrzo se zavrteo na radio i TV stanicama, kao i na internetu.
Tokom jeseni i zime bend nastavlja sa promovisanjem svoje muzike.
El Buzz možete videti uživo u petak 5. novembra, u Malom klubu beogradske Akademije, kada će održati zajednički koncert sa mladim niškim garage-rock sastavom Plastic Sunday, a posle svirke biće priređena i El Buzz žurka :)
Koncert počinje u 22h, a cena karte biće 200 dinara.

Povezana vest:  Tradicionalni prvojanuarski koncert benda Kanda Kodža i Nebojša na Dorćol Platzu