DzDzDž!Dž! koncertna promocija albuma na Akademiji u subotu 6. novembra, od 22h

 

Dž!Dž! će sa ponosom predstaviti debi album “A ONDA STANEM I RAZMISLIM…” u subotu 6. novembra, u Velikom klubu beogradske Akademije, gde je bend svojevremeno i održao svoj prvi koncert.
Album će uskoro biti objavljen i za online etiketu “Manekeni Bigza”, koja će te večeri, takođe, imati svoju promociju.
Svaki posetilac, uz kupljenu kartu, na poklon dobija CD novog albuma, a uz to, kako je već i uobičajeno, Dž!Dž! najavljuje i niz drugih iznenadjenja.
Po Dž!Dž!ovskom starom dobrom običaju, prvih 30 posetilaca na ulazu će dobiti motivacioni poklon u vidu himalajske radždže Haludždže“
Gosti večeri biće bendovi EROTIC SHOCK  i RECYCLE BEING.
Početak događaja je najavljen za 22h, a cena ulaznice biće 300 dinara.
Paralelno u Malom klubu Akademije, održaće se još jedna alternativna-indie žurka RIFFS DJ kolektiva, koji, kao i obično najavljuju sjajanu đusku uz osveženi izbor Rock, Proto Punk, New Wave, Post Punk, Indie/Alternative, Electroclash, Trip-Hop, New Wave Revival…muzike. Slobodan ulaz!
– Dž!Dž! je beogradski sastav koji neguje eklektični, avangardni rock zvuk. Osnivan je 2005, od kada je ostvario brojne nastupe širom Srbije i regiona, uključujući i zatvaranje beogradskog kluba DžKC uz slogan „Dž-Dž u DžKCu za Dž“, Jelen Pivo festival ispred Happy Mondays, nastup u riječkom klubu Big Rock Mama, koncerte u klubovima Ana Četiri Pistolja, Žica, Akademija, Danguba, na brodu Povetarac, dvorištu biblioteke grada Kikinde, u Vrbasu u Pablo Baru,u Subotici na String Festivalu, Medija klubu na Adi Ciganliji, u Hektoru u Skadarliji, u Gusaru na Savi, Petrovcu na Mlavi, Majdanpeku, Skopju…
Dž!Dž! organizuje i ekološki festival Rekologija, sa kojim bend gostuje u mnogim gradovima, aktivno učestvujući u propagandi protiv zagadjenja životne stredine. Socijalno su i ekološki angažovani.
Uključeni su u književni rad i uredništvo na međunarodnim zbornicima poezije i proze. Tekstove za njihove numere pišu aktivni članovi Dž!Dž!-a, pesnici i muzičari Ivan Jakovljević i Siniša Stojanović Sinister. Sinišina prva knjiga poezije Mamonova Hagada, objavljena je za izdavača Liber, Beograd. 
Broj muzičara u grupi varira od sedam do deset, uz gostujuće instrumentaliste, a neki od članova Dž!Dž! svirali su i u raznim autorskim sastavima tokom prethodnih decenija.
Uz veliku arhivu video i audio snimaka sa raznih koncerata, diskografija benda broji maxi singl Dž-Dž od pet pesama iz 2007 (autorsko izdanje podeljeno na koncertima); Multimedijalni snimak koncerta iz kluba Hektor (koji čeka na postprodukciju) i, konačno, debi album „A onda stanem i razmislim…“
Singl James Brit, sa albuma prvenca, trenutno se nalazi na trećem mestu Top liste domaćih singlova sajta Popboks.com

Povezana vest:  MTV VAM PREDSTAVLJA SVETSKU PREMIJERU SPOTA, LINKIN PARK “BURN IT DOWN”