RED....Filmovi “Red“, “Društvena mreža“ i “Grad lopova“ na redovnom bioskopskom repertoaru!

 

Nakon sjajnog uspeha na ovogodišnjoj L’Oreal Paris Cinemaniji,  filmovi ‘’Red’’, ‘’Društvena mreza’’ i ‘’Grad lopova’’ su se našli na redovnom repertoaru beogradskih bioskopa.

Film ‘’Red’’ zasnovan na DC kultnom stripu Varen Elisa i Kuli Hamnera je eksplozivna akciona komedija.

Frenk, Džo, Marvin i Viktorija, nekada su bili najbolji agenti CIA. Oni su postali glavne mete Agencije, zbog informacija koje poseduju. Pošto su postali grupa koju treba ukloniti, udružuju svoje lukavstvo, iskustvo i timski rad, kako bi bili korak ispred onih koji žele da ih ubiju. Da bi preživeli i zaustavili operaciju, tim se upušta u nemoguću misiju, po celoj državi i upadaju u strogo čuvani glavni štab CIA. Tu će otkriti jednu od najvećih zavera u istoriji vlade Američkih Sjedinjenih Država.

Povezana vest:  Film "Tilva Roš "je pobedio na filmskom festivalu "2-in-1" u Moskvi!

Režiju filma ‘’Red’’, uradio je Robert Šventke po scenariju Džoa Houbera i Erika Houbera a fenomenalnu glumačku ekipu filma čine Brus Vilis, Džon Malkovič, Morgan Friman i Helen Miren.

Film ‘’Društvena mreza’’ je jedan od filmova koji je privukao najviše pažnje na ovogodišnjoj L’Oreal Paris Cinemaniji. Reditelj Dejvid Finčer i scenarista Aron Sorkin su istražili trenutak u kojem je Facebook, najrevolucionarniji društveni fenomen novog veka, izmišljen. Potekao iz više izvora, film kreće od holova Harvarda, dočaravajući uzbuđenje ranih dana nastajanja fenomena koji je izmenio kulturu i način na koji je povezao grupu mladih revolucionara i potom ih rasturio. U središtu haosa su Mark Zukerberg, briljantni student Harvarda koji je osmislio website koji je preko noći redefinisao društvo; Eduardo Saverin, nekada Zukerbergov blizak prijatelj, koji je obezbedio novac za novu kompaniju; osnivač Napster-a Šon Parker koji je Facebook doveo do kapitalista iz Silikonske Doline i blizanci Vinklfos, kolege sa Harvarda, koji su tvrdili da je Zukerberg ukrao njihovu ideju.

Povezana vest:  Film Damjana Kozole "Zauvek" u Koloseju od 10. juna

Nakon zemljotresa koji je nedavno pogodio Srbiju, Mark Zukerberg, prvi čovek Facebook-a je bio oduševljen munjevitom reakcijom srpskih korisnika i doneo je odluku da Srđanu Đurđeviću (23) iz Obrenovca pokloni laptop od kompanije Fejsbuk, kao nagradu za najbrži status na ovoj društvenoj mreži vezan za zemljotres, čiji je epicenter bio u okolini Kraljeva. Đurđević je status “Zemljotres!!!”, ispod kojeg je iskopirao link za istoimenu pesmu Li Mena i grupe Montenigers, postavio tačno 12 sekundi nakon što se osetio prvi potres.

Film „Grad lopova“ je zasnovan na romanu Princ lopova, autora Čak Hogana. Pošto i sam potiče iz Masačusetsa, smestio je radnju ove krimi drame u Čarlston zbog činjenice o količini kriminalaca koji potiču iz ovog predgrađa. Razvoj kriminalaca u Čarlstonu potiče još iz vremena kad je tu izgrađen zatvor maksimalne sigurnosti, čime je došlo do stvaranja njihove enklave u ovog gradu. Porodice zatvorenika u zatvoru u Čarlstonu su se selile u taj grad, da bi bile što bliže i tako se lagano formiralo društvo. Tako je pljačkanje banaka postalo na neki način nasleđe koje se prenosilo sa kolena na koleno.

Povezana vest:  Majli Sajrus ometa verenika na filmskom setu

Film ‘’Grad lopova’’ je bio prikazan na filmskom festivalu u Veneciji a Benu Afleku je ovo rediteljski debi, dok je takođe i ko-scenarista filma, pored toga što glumi glavnu ulogu Daga Mekreja.