Neverovatan uspeh filma „Avatar“
 
avatar_picFenomenaln uspeh filma „Avatar“ se nastavlja i nakon četiri nedelje prikazivanja.
Najnoviji film reditelja Džejmsa Kamerona i ovog puta dominira box office listama sa zaradom od $48.5 miliona dolara u Americi i još $143miliona dolara širom sveta samo ovog vikenda! U Americi je film „Avatar“ postavio još jedan rekord – najveći rezultat koji je jedan film postigao četvrtog vikenda prikazivanja.
Ukupna došadasnja zarada je 1.3 milijarde dolara i sada se sve izvesnijim čini da ce „Avatar“ možda biti i najuspešniji film svih vremena.
 
Proteklog vikenda film „Avatar“ je kod nas prešao brojku od 100.000 gledalaca i sada je sasvim sigurno da će biti najgledaniji film godine u Srbiji.
 
Na drugom mestu američke box office liste je ponovo film „Serlok Holms“ Gaja Ričija, koji je do sada zaradio $165,17 miliona dolara.
Čuveni detektiv u tumačenju Roberta Dauni Džuniora vratio se u novoj avanturi prepunoj akcije i misterije, koja se sa velikim uspehom u našim bioskopima prikazuje od 7. januara. Proteklog vikenda film je kod nas gledalo više od 10.000 gledalaca.
 
I na trećem mestu situacija je nepromenjena u odnosu na prethodne nedelje. Film „Alvin i veverice 2“ je inkasirao $16,3 miliona dolara, čime njegova ukupna zarada iznosi $178,18 miliona dolara.
U nastavku filma super zvezde Alvin, Sajmon i Teodor se vraćaju u školu, zbog čega moraju da zapostave karijeru. Neočekivano na muzičkom takmičenju, oni se susreću sa ženskim bendom i među njima se pojavljuju romantične iskrice.
Film „Alvin i veverice 2“ će se u našim bioskopima naći od 14. januara.
 
Povezana vest:  Od ličnog do globalnog aktvizma za bolje sutra – Ekološki dokumentarci na FEF Palić