twilight 2 1Sumrak saga najviše nominacija za Pipl’s čojs nagrade

 

Film o vampirima „Sumrak saga: Pomračenje“ i njegovi glumci dobili su danas osam nominacija za američke nagrade Pipl’s čojs (People’s Choice). „Pomračenje“ će se nadmetati u kategorijama omiljeni film i omiljena drama, dok su Kristen Stjuart (Stewart), Robert Patinson (Pattinson) I Tejlor Lotner (Taylor Lautner) nominovani u kategoriji omiljena filmska ekipa.

Povezana vest:  Stigao je najnoviji trejler filma "AVATAR: PUT VODE"

Patinson i Lotner su pojedinačno i u trci za nagradu za omiljenog glumca a Kristen Stjuart za omiljenu glumicu. Ona i Patinson su, uz to, dobili po nominaciju u kategoriji omiljena filmska zvezda mlađa od 25 godina.

Tri nominacije dobio je Robert Dauni Mlađi (Downey) – za omiljenog glumca, omiljenog akcionog glumca i omiljenu ekipu (sa Donom Ccidlom) (Cheadle). „Ajron men 2“ je pretendent na nagradu u kategorijama omiljeni film i omiljeni akcioni film, a ostvarenje „Početak“ nadmetaće se za nagradu za omiljeni film, omiljenu dramu i omiljenu filmsku ekipu u kojoj je između ostalog Leonardo Dikaprio (DiCaprio).

Povezana vest:  Zmajevo gnezdo: Zora ratnika 3D od 27. avgusta u bioskopima

Glumci TV serije „Uvod u anatomiju“ Patrik Dempsi (Patrick Dempsey) I Sandra O (Oh) dobili su nominacije u kategoriji omiljeni TV glumac odnosno glumica. Oni su, uz Elen Pompeo (Ellen) iz iste serije, u trci za nagradu za omiljenog TV lekara.

Po dve nominacije za muziku dobili su Eminem, Keri Andervud (Carrie Underwood), Kejti Peri (Katy Perry), Bijonse (Beyonce), Pink, Tejlor Svift (Taylor Swift) i Lejdi Gaga (Lady). Dodela Pipl’s čojs nagrada zakazana je za 5. januar u Los Anđelesu.

Povezana vest:  Guadanjinov film “Kosti i sve“ samo na FEST-u