Nominacije za nagrade Goja 

Penelope_Cruz_Broken_EmbracesZatvorska drama „Cell 211“ Danijela Monsona (Monzon) dobila je 16 nominacija za španske filmske nagrade Goja (Goya), objavila je američka filmska štampa. 
Film Alehandra Amenabara (Alejandro) o drevnom Egiptu „Agora“ nominovan je u 13 kategorija za nagrade koje će biti dodeljene 14. februara u Madridu. 
Ta dva filma nadmetaće se za priznanje za najbolji film sa ostvarenjima „The Dancer and the Thief“ Fernanda Truebe“, nominovanim u devet kategorija, i „The Secret in Their Eyes“ Huana Hosea Kampanele (Juan Jose Campanella), koji je dobio osam nominacija. 
Film „Gordos“ Danijela Sančesa Arevala (Sanchez) dobio je osam nominacija, a „The Consul of Sodoma“ Singfrida Monleona šest nominacija. 
„Prekinuti zagrljaji“ Pedra Almodovara nominovani su u pet kategorija. 
Za nagradu za najbolju glumicu nadmetaće se Penelopa Kruz (Cruz), za „Prekinute zagrljaje“, Maribel Verdu, za „Tetro“ Fransisa Forda Kopole (Francis Coppola), Rejčel Vajs (Rachel Weisz) za „Agoru“ i Lola Duenas za film „Me Too“. 
Nominacije za najboljeg glumca dobili su Argentinac Rikardo Darin (Ricardo), za film „Dancer and the Thief“, Luis Tosar, za „Cell 211“, Hordi Mola (Jordi Molla), za „Consul of Sodoma“ i Antonio de la Tore (Torre), za „Gordos“. 

Povezana vest:  Strahinja Banović – konferencija za medije povodom srpske premijere filma na 50. FEST-u