angelinajolie-saltAndželina Džoli ovog meseca snima u BiH

 

Holivudska glumica Andželina Džoli (Angelina Jolie) najverovatnije će od 17. do 21. Novembra snimati svoj rediteljski debi u BiH. Saradnici Andželine Džoli uputili su zahtev za snimanje filma „Bezimena ljubavna priča“ (Untitled Love Story) policijskim i drugim zvaničnicima u dva kantona u Federaciji BiH.

Kako piše sarajevski Dnevni avaz, upućeni su zahtevi za snimanje na lokacijama u Sarajevu i Varešu. Zatraženo je policijsko osiguranje, a upućeni su i dodatni zahtevi u vezi s regulisanjem saobraćaja na lokacijama regionalnog puta kod Vareša i na nekoliko lokacija u Sarajevu.

Povezana vest:  Snima se film prema seriji 'Tračara', Blake Lively nije oduševljena

Andželina Džoli će sa porodicom biti smeštena u jednoj od četiri najluksuznije vile u Sarajevu, dok će ostatak filmske ekipe biti smešten u hotelima.

Scenografija je spremna, kao i svi statisti, tako da snimanje u Bosni i Hercegovini može da počne, piše sarajevska štampa. Glumica se trenutno nalazi u Mađarskoj, gde snima neke od scena za isti film. Njeno šestoro dece upisano je u elitne vrtiće i francusko-američku školu u Budimpešti.

Povezana vest:  SOFEST 2012, Kovačević: "Maratonci" su dobra energija jedne generacije

Ministar kulture Federacije Bosne i Hercegovine Gavrilo Grahovac najpre je dao dozvolu za snimanje filma Andželini Džoli, ali je kasnije zabranio snimanje filma pod pritiskom udruženja žrtava rata u BiH.

Žene žrtve rata u BiH koje su bile silovane, dobile su informaciju da će film biti zasnovan na ljubavi između silovane Bošnjakinje i silovatelja Srbina, što je Andželina Džoli oštro demantovala I ponudila scenario filma na uvid.

Povezana vest:  Snimak na JuTjubu zainteresovao Holivud

Na odluku ministra Grahovca da zabrani snimanje filma reagovali su brojni mediji, reditelji i glumci iz BiH, koji su ocenili da je takva odluka sramotna i nedopustiva. Nakon burnih reakcija vezanih za mogući scenario filma, ministru Grahovcu je dostavljena originalna verzija scenarija, nakon čega je holivudskoj glumici ponovo dozvoljeno snimanje filma.