Dizajnerka Jelena Filipović skrenula je veliku pažnju modne publike u prethodnom periodu svojim autentičnim dizajnom u okviru brenda THE SHYGUY. Jelena se školovala na Institutu Marangoni u Milanu, iza sebe ima već veliko iskustvo, a sa ovim brendom i veliku ambiciju. Tome u prilog govori i činjenica, da iako mlad brend, već je plasiran i prihvaćen i van granica naše zemlje.

The Shyguy je mlad brend, koji je nastao iz želje za osnaživanjem žena da budu privlačne, autentične, upečatljive i da se pre svega osećaju dobro u odeći koju nose.

U eri koja dosta robuje uniformisanosti, moja želja je bila da ženama i devojkama, svojim dizajnom pružim priliku da budu orginalne i dobro stilizovane u isto vreme. Ideja je bila da stvorimo The Shyguy signature look – opušten, seksi, ali uvek ležeran, koji se fokusira na isticanje ženske figure. Tako je suština brenda u balansu između buntovništva i sofisticiranosti. Dosta koristimo masculine elemente u dizajnu, kako bi istakli i još više akcentovali ženstvenost otuda i ime The Shyguy.“– kaže Jelena.

Povezana vest:  Tri nova filma u bioskopima

The Shyguy predstavlja kolekciju za jesen-zimu kojom dominiraju vanvremenski komadi.

Kolekcija je spoj dečačkih krojeva, jakih, naglašenih ramena, velikog volumena i ženstvenih elemenata koji laskaju figuri. Kontrastni tonovi, apstraktni printovi, materijali koji  hvataju svetlost i poigravaju se sa teksturom, samo su neke od karakteristika The Shyguy dizajna.

Odeća je udobna, dobro skrojena, napravljena od prirodnih materijala, inovativna i lako se transformiše iz dnevnog u elegantni noćni outfit.

Klasični komadi imaju svež, moderan izgled i čine ga kaputi, košulje, odela, sakoi, mantili, pantalone i zanimljivi topovi, na koje se nadovezuju vrlo hrabre šljokičave haljine i suknje, sakoi smelih printova i tekstura i nežni kombinezoni.

Povezana vest:  BIOSKOPI U SRBIJI IPAK ZATVORENI DO AVGUSTA

Kolekcija je upotpunjena limitiranom novogodišnjom i apres ski mini kolekcijom.

Deo kolekcije slikan je u Parizu.

Kolkecija je snimana u Parizu:

Fotograf: Andreja Damnjanović

model: Lućana

Styling i kreativna direkcija: Jelena Milovanovic

Special kolekcija

fotografija i art direkcija : Jelena Mitić

model: Svetlana Bjelan

Styling: Jelena Milovanović

The Shyguy iako mlad brend uspeo je putem mreža da osvoji modnu publiku i u drugim zemljama, pa je za sada nova kolekcija dostupna u Designer’s Districtu u Beogradu, u Effeti konceptu u Podgorici, ali i Flying solo koncept radnji u Parizu.

Povezana vest:  Premijera filma „Preostalo vreme“ 26. oktobra u Domu sindika

https://www.the-shyguy.com