Plavi-Voz_plakatPremijera filma „Plavi voz“ u Beogradu

 

Igrani film reditelja i scenariste Janka Baljka „Plavi voz“, u produkciji kompanije „Ideja“, premijerno je prikazan u Beogradu večeras u „Sava centru“.

Publiku su u foajeu najveće bioskopske sale u zemlji dočekali promoteri sa pionirskim maramama i kapama „titovkama“, a na maloj bini izvođeni su muzički hitovi iz 1980- ih, kada se dešava radnja prvog igranog filma poznatog dokumentariste Baljka.

Povezana vest:  Cinema City predstavlja žiri Exit Point selekcije

Netipična tinejdžerska komedija prikazuje maturante jedne beogradske gimnazije u proleće 1980, u vreme kada je umro predsednik tadašnje Jugoslavije Josip Broz Tito.

Posle projekcije gledaoci su srdačnim aplauzom pozdravili mnogobrojni ansambl u kojem glavne uloge igraju mladi glumci, odabrani na audiciji, Ljubomir Bulajić, Sanja Popović, Aleksandar Radojičić, Aleksandra Tomić i Suzana Lukić.

Publici su se poklonile i njihove iskusnije kolege Lena Bogdanović i Nebojša Milovanović u ulogama direktorke škole i profesora marksizma, kao i drugi članovi ekipe.

Povezana vest:  Filmovi distributerske kuće TUCK u trci za Oskara!

Producent je Nataša Milojević, koproducenti Lena Bogdanović i Miloš Đukelić, direktor fotografije Jovan Milinov, scenograf Dragan Sovilj, kostimograf Nevena Milovanović, pomoćnik režije Vladimir Đukelić, koscenarista Sonja Milošević, montažer Goran Mitrović, kompozitor Janja Lončar.

„Plavi voz“ će od sutra biti na redovnom bioskopskom repertoaru u distribuciji „Tak vižna“.

Film je učestvovao na Sinema sitiju u Novom Sadu i na domaćim letnjim festivalima, a ovog meseca i na festivalu srpskog filma u Vankuveru.

Povezana vest:  Lindzi Lohan hitno prebačena u bolnicu