beli_lavoviRistovski završio snimanje filma „Beli lavovi“

 

Poznati glumac i producent Lazar Ristovski proslavio je večeras završetak snimanja filma „Beli lavovi“, za koji potpisuje i scenario i režiju.

„Voleo bih da premijera bude dogodine za 1. maj, jer se film bavi sudbinom radničke klase“, rekao je Ristovski novinarima na proslavi „poslednje klape“ u hotelu „Astorija“.

Povezana vest:  Novi film Mire Sorvino

U filmu koji bi se mogao zvati i „Prosjačka opera 2011.“ uloge, pored Ristovskog, tumače Gordan Kičić, Hristina Popović, Vuk Kostić, Luka Jovanović, Zorica Jovanović, Mira Banjac, Nikola Simić, Milica Gutović i drugi.

Scenario je zasnovan na priči Gordana Mihića o intelektualcima koji se teško snalaze u ovim vremenima, pa su prinuđeni da rade stvari i poslove koje inače ne bi, da nije tako kako je.

Povezana vest:  Alvin i veverice u novoj avanturi u decembru

Operska pevaciča, bez posla, preko oglasa u novinama nudi da peva starijim osobama po kućama, diplomirani reditelj umesto igranih filmova snima svadbe i sahrane, filozof radi kao noćni čuvar… sve dok glavni lik (Ristovski), radnik kome je fabrika otišla pod stečaj ne uzme stvari u svoje ruke, a san mu je da sruši kapitalizam.

Povezana vest:  Džulija Roberts zla kraljica u Snežani?

Producent je „Zilion film“, uz podršku Ministarstva kulture.

„Beli lavovi“ su izabrani na konkursu Filmskog centra Srbije među pet najboljih projekata.

To je druga režija Ristovskog, koji je posle bogate glumačke karijere debitovao kao reditelj vrlo uspešnim filmom „Belo odelo“ 1999. godine.