SPORT_I_REINKARNACIJA_20._1Koncert o kakvom niste sanjali –  SPORT I REINKARNACIJA, Savana Stavana & The Dridgers na Akademiji 20. novembra

SPORT I REINKARNACIJA je muzički projekat koji su devedesetih godina pokrenuli Đorđe Đuričko, Nikola Đuričko, Marko Banićević Makiman, Boris Milivojević i Miško, glumci koji su za svoju dušu snimili album „Najbolje od sira“ (Ammonite Rec).

Svih 13 pesama sa albuma postalo je vrlo popularno među domaćom publikom, a naročito traka „Čika“, koja je svojevremeno promovisana u kultnom filmu Munje. Momci su album snimali u 3 ture od leta 1996. do kraja jeseni 2001. godine, pa je materijal, koliko god bio srodan zahvaljujući činjenici da ga sviraju isti ljudi, prilično šaren, i to ne samo po svom kvalitetu, već i po kvalitetu produkcije. Pesme su vrlo eksplicitne, ali u isto vreme i iskrene, i predstavljaju veran zapis trenutka u kome su nastajale.

Povezana vest:  BEOGRADSKI ROKENROL MATINE ZA OMLADINCE PREKO PEDESET GODINA

Nakon 6 godina pauze, Sport i Reinkarnacija nastupiće, u svojoj originalnoj postavi, u subotu 20. novembra na Akademiji, zajedno sa tvrdim progressive crossover bendom Savana Stavana, koji čine Sale SMF & Vlada Crni Lilihip i electro-breakbeat actom The Dridgers, u sastavu: Kovi, Makiman & Marija Bitcharka.

Koncert će biti održan u Velikom klubu Akademije, sa početkom u 22h.
Cena karte: 500 dinara

Povezana vest:  Kjur ponovo izdaje album Desintegration