fond_hod_usceUŠĆE Shopping Center i Fond „Ana i Vlade Divac’’ zajedno u humanitarnoj akciji „Možeš i Ti da pružiš hiljadu radosti“

 

UŠĆE Shopping Center i Fond „Ana i Vlade Divac’’ – HOD zvanično su najavili nastavak saradnje i početak zajedničke humanitarne akcije pod nazivom „Možeš i Ti da pružiš hiljadu radosti“ čiji je cilj prikupljanje sredstava za stambeno zbrinjavanje porodice Kostić, jedne od mnogobrojnih interno raseljenih porodica smeštenih u kolektivnim centrima.

Humanitarna akcija će trajati do 16. januara 2011. godine, do kada će svi posetioci UŠĆE Shopping Centra moći da doniraju novac u posebno obeležene kutije koje se nalaze na svim spratovima UŠĆE Shopping Centra. U akciju će moći da se uključe svi građani Srbije slanjem donacije od 100 dinara putem SMS na brojeve 6012 (Vip), 6312 (Telenor), 6412 (m:ts).

Povezana vest:  NURDOR uz pomoć građana, prijatelja i donatora kroz akciju Pruži korak obezbedio 50 miliona dinara!

Dragan i Jagoda Kostić su pre više od deset godina sa Kosova došli u Kladovo u kolektivni centar „Karataš“ i tu zasnovali porodicu. Kostići su vredni ljudi, motivisani da nastave život van kolektivnog centra, a njihova želja je da kupovinom jednog seoskog domaćinstva, svojoj deci Savi (9) i Jeleni (11) obezbede bolje uslove za život.

„Izuzetno nam je drago što smo pokrenuli dugoročno partnerstvo sa Fondom „Ana i Vlade Divac’’ kako bismo zajedno pomogli porodici Kostić da dobije svoj dom. Pozivamo sve posetioce UŠĆE Shopping Centra da svojom novčanom donacijom pomognu porodici Kostić, da im u Novoj godini ostvarimo želju da dobiju svoj dom“, rekao je Nikolaos Dimitriadis, direktor marketinga i komunikacija UŠĆE Shopping Centra.

Povezana vest:  Otvoreni prvi konkursi Carlsberg i Dunđerski Fondacije

„Zahvaljujemo se UŠĆE Shopping Centru što nam je pomogao da u akciju „Možeš i Ti“ uključimo i sve posetioce najposećenijeg mesta u gradu, da svojim simboličnim prilogom naprave veliku promenu u životima izbeglih i interno raseljenih porodica. Velikim delom takve donacije su doprinele da do danas prikupimo sredstva za zbrinjavanje preko 200 porodica iz kolektivnih centara koje sada žive u svojim domovima. Zato sve posetioce UŠĆE Shopping Centra pozivam da nam se pridruže u akciji koja će trajati do 16. januara sledeće godine’’, rekla je Snežana Divac, osnivač i predsednica Fonda ‘‘Ana i Vlade Divac’’.

Povezana vest:  Džimi Ču zabeležio manju prodaju, a veće prihode

Fond „Ana i Vlade Divac” i UŠĆE Shopping Center već su pokrenuli zajedničku prodaju artikala u okviru akcije „Možeš i Ti“ na štandu Fonda „Ana i Vlade Divac“. Svi posetioci UŠĆE Shopping Centra mogu kupiti majice, postere, priveske za ključeve kao i ukrasne sveće koje je posebno za Fond dizajnirala Verica Rakočević. Sva prikupljena sredstva u potpunosti će biti upotrebljena za projekte Fonda „Ana i Vlade Divac“ (HOD).

Humanitarnu akciju „Možeš i Ti da pružiš hiljadu radosti“ podržali su MTV, Naxi radio i online portal Shop-in-Beograd.