THE_SCHTREBERSDvodnevna svirka bendova beogradske nezavisne scene ovog vikenda na Akademiji

BIGZ NA AKADEMIJI!

Bendovi THE SCHTREBERS, STRAIGHT MICKEY AND THE BOYZ, THE PHONERINGS, SYSTEMERROR i DISCORD dolaze iz BIGZ-a, gigantskog jezgra slobodne umetnosti grada Beograda, odakle više desetina bendova i umetnika neprekidno emituje svoje kreativne signale.

Ovog vikenda nakratko se sele na Akademiju, da bi za sebe, vas i nas, odbigzovali dve sjajne svirke!

U subotu 20. novembra nastupiće The Schtrebers, Straight Mickey And The Boyz i The Phonerings, a u nedelju 21. novembra sviraju Systemerror i Discord sa bendom iznenađenja.

Systemerror će, u originalnoj postavi, uživo predstaviti trake sa novog albuma, koji će uskoro biti objavljen. Svoje novo izdanje za 2011. najavljuje i Discord, a na koncertu će moći da se kupi i samizdat split CD „Reach the coast“ The Phoneringsa, urađen u saradnji sa legendarnim novosadskim sastavom Shoplifters.

Oba koncerta biće održana u Malom klubu Akademije, sa početkom u 21h, a cena ulaznice po večeri iznosiće simboličnih 150 dinara.

U nastavku možete pročitati biografije, koje su nam, u svom slobodnom izrazu, poslali sami bendovi :)

The SCHTREBERS? Pa ti momci nemaju pojma! Sem onaj bubnjar, on ume ponekad da zakuje baš muški. Al’ ona druga dvojica su živi k***c. Eventualno rmpalija gitarista, taj prospe nekad neki moćan rif, al’ sve u svemu, basista je sranje. Jedino kad uzme da grmi, pa se sve trese, to mi je strava. Al’ inače, blam me da ih slušam.  
Ma, ko su uopšte ti The Schtrebers?

Povezana vest:  Bajaga i Instruktori u Osijeku

STRAIGHT MICKEY AND THE BOYZ
Prosečna dvocevka je prvobitno korisćena za lov na vukove.
Njeni efekti su spektakularni :P

THE PHONERINGS
Nastali su kada je hardkor pank bend Černobilske jagode počeo da pravi pesme koje su bile sporije i melodičnije, te više nije mogao nositi istinsku „hardkor“ titulu.
Bend je oduvek bio način da muzički dokumentujemo naše živote i prijateljstva. Dosadašnje pesme najvećim delom su pisane (o) bliskim i voljenim osobama. Na naš muzički izraz uticali su raznoliki gitarski bendovi, najčešće pop punk ili „emo“/college/noise rock orijentacije iz 80-ih, i sa početka 90-ih. Na koncertu će moći da se pazari naše prvo izdanje „Reach the coast“, samizdat split sa novosadskim pop-punk velikanima Shoplifters.www.facebook.com/thephoneringsband

SYSTEMERROR nije bend koji je u trenutku božjeg neopreza osnovan 2002, da bi slavu doživeo 2006, posle albuma koji se nije zvao isto kao bend – „Systemerror“. Nakon ogromnog uspeha istoimene solo turneje na kojoj bend nije bio, usledile su godine posta koje je bend iskoristio za studijski nerad i nepripremanje materijala za novo izdanje. Kao rezultat toga, 2009. ne izdaju novi album koji ih vraća u žižu interesovanja. U narednom periodu bend ne kreće u kampanju promocije albuma, tokom koje se ne pojavljuje na većini svetskih muzičkih televizija, a singl „Venom“ se celih godinu dana ne nalazi na vrhovima svetskih top lista.
Popularnost benda i dalje ne opada, a dokaz tome je i veliko interesovanje za nastup na Demiji 21.11.2010. koje beogradska publika ne pokazuje. Ovom prilikom na sceni se neće pojaviti u originalnom sastavu, i predstaviće stvari sa novog albuma čije izdanje se uskoro ne očekuje.

Povezana vest:  2CELLOS obeležili deseti rođendan novim singlom i spotom -"Livin On A Prayer"

DISCORDDISCORD
Naša priča je počela 1997. Debeo background, start pola-pola. Odmah smo dobili „etiketu“. To nas je vrlo zabavilo, nije lako biti loš u gomili „dobrih“ ljudi. Na prvim svirkama mnogo raznih faca, od traditional skinhead ljudi, preko anarho likova i metalaca do hardcore ekipe u većini. Svirka van paterna, brzo, glasno, sporo, glasno, brzo, glasno… Tako je i sada. Nestaju mikorofoni u singalongu, svi viču na sve. Trenuci nepatvorene slobode za nište i uboge. Takvi su i tekstovi. Mnogi misle da mrzimo, a nas bole k****i. „This Melting Nation“ EP 1997, „Gathering“ LP 2000, „Presence“ LP 2006. Sve DIY. Dospeli smo i na listu DB-a ’98, uz prekide koncerata u Kragujevcu od strane murije do gluvih telefona sa svakim ko je organizovao, kao, svirke bilo gde po Srbiji. Sloboda nema cenu a hardcore je pokret koji za cilj ima slobodu jedinke, tako da smo se uvek držali toga. Treba biti vuk među džukelama. Ekipa i to je to. Exit par godina za redom, deljenje bine sa Madball, Agnostic Front, 25 ta life, Born From Pain, Pro Pain… i još par „agresorskih“ bendova kao i sa Last Hope, Vendetta, C4, Death Squad i ostalom Sofija/Bugarska ekipom. Od domaćih, svirali smo i sviramo sa Hitman, Fullsize, Neverlost, Moodaphte Brutala, This Is How We Feel, Eyesburn, Tibia, Flip Out, Goodeyeclosed, Hobson’s Choice, Hardfaced i ostalim živima i mrtvima. Vucarali smo se i gubili po Kosovu i BiH. Za 13 godina imali smo samo 2 incidenta: kačenje u okolini Požarevca i tuču sa nacistima u nekoj Velikoj Plani. 2:0 u gostima, odličan prolaz. Od originalne postave smo ostali samo Marko i ja (Živić). Tu su sada Danilo i Vlada, nova ritam sekcija. Inače radimo na kerozin i ponekad smo vrlo skloni nasilju ako je to jedini način da se odbranimo. Ljudi su samo dobri ili loši, mi i oni, oni i mi… pitanje percepcije obe strane. Da, nismo politički korektni jer, prosto mrzimo politiku a svi korektni imaju neku politiku, znači, daleko im lepa kuća. Novo izdanje 2011. godine!

Povezana vest:  Bob Dilan: Šonje me optužuju da sam plagijator