Domaći film „Zlogonje“, koji u bioskope stiže 27. septembra, dobio je dva nova priznanja! Ova topla dečija priča osvojila je nagradu publike na 32. Filmskom festivalu Herceg Novi – Montenegro Film Festival, dok je mlada glumica Silma Mahmuti proglašena najboljom glumicom na festivalu Prifest (Prishtina international film festival)

Na publiku 32. po redu Filmskog Festivala Herceg Novi – Montenegro Film Festival najjači utisak ostavio je debitanstki film reditelja Raška Miljkovića o čemu dovoljno govori i priznanje koje je film „Zlogonje“ osvojio. Na taj način je ovaj film koji nam prikazuje iskreno prijateljstvo dvoje mladih osnovaca, nakon priznanja širom sveta, osvojio i nagradu iz regiona. Publika Filmskog Festivala Herceg Novi – Montenegro Film Festival je ovom naslovu dala visoku ocenu 4,48.

Povezana vest:  Dženifer Lorens zabavljačica godine

Filmski festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival je najznačajniji filmski festival u Crnoj Gori i održava se već više od tri decenije. Internacionalni program fokusira se na takmičarske selekcije regionalnih dugometražnih ostvarenja, dokumentarnih i studentskih filmova.

Tu nije kraj priznanjima za film i ekipu filma. Mlada glumica Silma Mahmuti je osvojila nagradu za najbolju glumicu na festivalu Prifest (Prishtina International Film Festival), koji se održava od 2008. godine.

Povezana vest:  „Svi severni gradovi“ debitantsko ostvarenje mladog reditelja Daneta Komljena na festivalu u Lokarnu

Podsetimo ranije je film nagrađen na prestižnom festivalu TIFF Kids u Torontu za najbolji film u izboru Žirija mladih, a potom su na Zlin Film Festivalu mladi glumci Mihajlo Milavić i Silma Mahmuti osvojili nagradu grada Zlina „The City of Zlín Award“ koja se dodeljuje za najbolje dečije uloge u kategoriji „Dečiji film“.

Glumačku ekipu čine Mihajlo Milavić, Silma Mahmuti, Jelena Đokić, Bojan Žirović, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelena Jovanova, Stela Ćetković, Milutin Milošević, Milena Predić i Matija Popović.

Producentkinja jeJovana Karaulić, producentska kuća Akcija produkcija, a scenario koji je nastao po motivima knjige „O dugmetu i sreći“ autorke Jasminke Petrović, su napisali Marko Manojlović i Miloš Krečković. Koproducent na ovom filmskom ostvarenju su kuće This and That iz Beograda kao i Dream Factory iz Makedonije. Direktor fotografije je Mikša Anđelić, kostimografkinja je Milena Milenković, montažer filma „ZLOGONJE“ je Đorđe Marković, dok je scenograf Aljoša Spajić.

Povezana vest:  Novi čovek pauk ne krije svoj pravi identitet

Film su institucionalno podržali: Filmski centar Srbije, Media program Kreativna Evropa, Makedonska filmska agencija, Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Grad Beograd i Opština Stari grad.

U distribuciji Taramount filma, „ZLOGONJE“ u sve bioskope u Srbiji i regionu stižu 27. septembra ove godine