Evropska filmska akademija (EFA) i EFA Productions objavili su listu od 15 evropskih dokumentaraca koji će biti preporučeni za nominaciju za ovogodišnje Evropske filmske nagrade, a medju odabranima je i srpski film „Druga strana svega“, autorke Mile Turajlić.

Kako se navodi u saopštenju Filmskog centra Srbija, osim srpskog dokumentarca Mile Turajlić, jedini odabrani film iz regiona je hrvatsko ostvarenje „Srbenka“ autora Nebojše Slijepčevića.

Povezana vest:  Šazam od danas u bioskopima

Dobitnik nagrade „Evropski dokumentarac 2018“ će biti obelodanjen na ceremoniji uručenja nagarada u Sevilji 15. decembra.

Film „Druga strana svega“ film Mile Turajlić osvojio je glavnu nagradu u kategoriji dugometražnog filma na festivalu IDFA u Amsterdamu, najprestižnijem festivalu dokumentarnog filma na tlu čitave Evrope.

Film traje 104 minuta a nastao je kao koprodukcija Srbije (Dribbling Pictures), Francuske (Survivance) i HBO Europe, kao prva koprodukcija HBO Europe sa Srbijom. Podržali su ga i Ministarstvo kulture Republike Srbije, Eurimages, CNC – Cinemas du monde, Doha Film Institute i Filmski centar Srbije.

Povezana vest:  POGLEDAJTE PRVI TREJLER FILMA "TOR - RAGNAROK"