U konkurenciji za nagradu “Dunav 2860“ za najbolji film festivala, na novoosnovanom međunarodnom filmskom festivalu Dunav Film Fest u Smederevu, naći će se film „Zlogonje” Raška Miljkovića, koji će biti prikazan našoj publici večeras, u nedelju, 19. avgusta u 20.30. Iste večeri, publika će imati priliku da pogleda i mađarski film „Viski bandit”, koji je imao svoje projekcije na filmskim festivalima u Varšavi i Čikagu.

Povezana vest:  Ešli Grin: "Twilight" me je uništio, neću glumiti dve godine

Nagradu „Dunav 2860“ za najbolji film festivala, na novoosnovanom međunarodnom filmskom festivalu Dunav Film Fest dodeliće žiri koji čine glumci Jelena Gavrilović, Goran Bogdan i Slaven Došlo.

Osam aktuelnih evropskih naslova koji su predstavljeni na značajnim festivalima širom Evrope, koji će biti prikazani u okviru Glavnog programa festivala, naći će se u takmičarskoj selekciji  za nagradu „Dunav 2860“. Naziv nagrade simbolično označava dužinu reke Dunav u kilometrima u njenom celom toku, od izvora do mora, kao i dužinu trajanja festivala u minutima filmova.

Povezana vest:  Prvi Dead Lake Horror & Wine Festival

Dunav Film Fest – Smederevo 2018. održava se u Smederevu od 19. do 23. avgusta i omogućiće smederevskoj publici uvid u brojne umetničke filmove iz zemalja podunavskog sliva. Pored deset najnovijih umetničkih ostvarenja koja će biti prikazana u glavnom programu, Festival sadrži i brojne prateće programe.