Filmski spektakl VENOM ubedljivo je prvi na listi gledanosti u bioskopima i ove nedelje. Reakcije prekookeanske kritike su u početku izazivale skepsu kod naših filmskih znalaca ali otklonjene su već pri prvom susretu sa publikom. Veliki broj gledalaca je fantastično reagovao kako na samog glavnog Marvelovog antijunaka, tako i na junaka današnjice  glumca Toma Hardija. Opšti utisak publike je da je ovo jedan od veoma zabavnih filmova koji je vešto prilagođen svima. Muški deo publike je fasciniran efektima i akcionim scenama, a Tom Hardi nedvosmisleno izaziva dobre reakcije kod ženskog dela publike. Ovo je jedan od filmova koji se gladju u paru, a mogu i sa decom.

Povezana vest:  Ekipa filma “Strahinja Banović” na srpskoj premijeri filma na FEST-u

„Daleko najbolja stvar u filmu i razlog zašto film ipak možemo svrstati u dobre, pa možda čak i najbolje filmove ove godine, je očekivano Tom Hardi i njegov lik Edi Brok / Venom. Hardi se već godinama pokazuje kao vrhunski glumac, ali nisam siguran jesam li ga ikada gledao u ovakvoj ulozi, pogotovo u prvoj polovini filma. Obično glumi neke opasne tipove, razbijače, mačo muškarce. Ovde je glumio potpunu suprotnost, uništenog, uplašenog i propalog mladog muškarca, bez ikakvih planova za budućnost i odglumio je još jednom vrhunski. Išao bih toliko daleko da kažem kako je njegova gluma u ovom filmu zaslužila nominaciju za Oskara, možda ne da je osvoji, ali sigurno bi trebao biti nominovan, pogotovo ako se uzme u obzir koliko je ova uloga van njegovih standardnih uloga.“ ,jedna je od recenzija koja se može naći na internetu.

Povezana vest:  Robert Patinson se svađao sa Adel!

Centar pažnje ovog ostvarenja je jedan od najsloženijih Marvelovih likova, novinar Edi Brok, koji postaje domaćin vanzemaljskog stvorenja zvanog Venom koji je ponekad nalik demonu, ali kroz radnju filma on dobija smisao za humor, postaje vrlo duhovit, ponekad sarkastičan. Dakle, dva lika Edi i Venom, čine osnovu radnje filma. Oni se dopunjuju kako bi napravili novo stvorenje. U centralnoj radnji filma je Tom Hardi koji tumači lik novinara Edija Broka kojem se život promeni kada se uplete u istragu sumnjivih laboratorijskih testiranja na ljudima koja krenu po zlu. On i sam postaje deo laboratorijske priče, postaje Venom.

Povezana vest:  Sten Li će dobiti zvezdu na Stazi slavnih u januaru

Uz Toma Hardija, u jednoj od glavnih uloga je i prelepa Mišel Vilijams, dok je za celokupnu filmsku akciju zaslužan reditelj Ruben Flajšer, poznat po odličnom balansiranju između komedije i zabave.

Preporuka je da se obavezno ostane u bioskopskoj sali do samog kraja odjavne špice jer postoje dve scene koje su za filmske sladokusce.

Film VENOM je na redovnom repertoaru svih bioskopa u zemlji u 2D i 3D verziji.