The-Hunger-Games-Movie-Picture-1

Da li ste spremni za „Igre gladi“ (The Hunger Games)?

The-Hunger-Games-Movie-Poster-1Željno iščekivani film ‘Igre gladi’ (‘The Hunger Games’) 29. marta stiže u naše bioskope, nekoliko dana posle američke premijere, gde već sada ruši sve rekorde po prodaji ulaznica. Zato, poručuju distributeri, osigurajte svoju kartu što pre!

Prema uspješnoj trilogiji ‘Igre gladi’ Suzan Kolins snimljen je film koji će vas ostaviti bez daha. Napeta priča i borba za život mladih ratnika uvest će vas iz udobne fotelje u neki novi svet, u kojem je zabava garantovana. Reditelj filma je Geri Ros.

Povezana vest:  Udaje se Kira Najtli?

U filmu igraju: Dženifer Lorens, Lijam Hemsvort, Elizabet Benks, Leni Kravic, Džoš Hatčerson, Vudi Harelson i dr.

U ne tako dalekoj budućnosti Sjedinjene Američke Dr­žave doslovno nestaju u oblaku dima, a stanovnici su izmučeni dugim ratom i glađu. Na ruševinama SAD, nastaje Panem, država podeljena na 12 okruga i glavni grad Kapitol u kojem je koncentrisana sva moć.

U znak odmazde zbog ustanka u prošlosti, Kapitol svake godine nasumično odabire dvoje mladih predstavnika iz svakog okruga kako bi učestvovali u Igrama gladi. Igre gladi, osim što su odličan alat zastrašivanja podčinjenih okruga, one su i zabava za sve stanovnike Kapitola. Na televiziji širom Panema prikazuju se 24 sudionika koji su prisiljeni ubijati svoje protivnike kako bi sami opstali, a ostatak nacije dužan je pratiti Igre.

Povezana vest:  „Posle zime“ reditelja Ivana Bakrača u bioskopima širom Srbije od 14. aprila

U 12. okrugu osvanuo je tužan dan izbora takmičara najsurovijih igara. Kada malena Prim bude izvučena kao predstavnica rudarskog okruga, njena starija sestra, šesnaestogodišnja Katniss, javiće se dobrovoljno kako bi je zamenila. Katniss i nje saborac Peeta, sin pekara, suprotstaviće se predstavnicima drugih okruga, među kojima su i Karijeristi, borci daleko snažniji od njih, koji za taj nastup treniraju celi svoj život. Uzbudljiv put mladih nenadanih junaka ostaviće vas bez daha. U napetoj i nemilosrdnoj borbi samo je jedan pobednik…

Povezana vest:  Film "Ljubav na daljinu" od sutra na redovnom bioskopskom repertoaru

Zato je naš savet da nikako ne propustite ‘Igre gladi’!