IRON MAN 2_3Iron man 2 u srpskim bioskopima na dan svetske premijere

 

Nastavak filma Iron man, sa Robertom Daunijem Džuniorom (Robert Downey Jr) u glavnoj ulozi, srpsku premijeru će imati 28. aprila u beogradskom bioskopu Kolosej, saopštila je danas distributerska kuća Taramount.

Film kreće u redovnu distribuciju već sledećeg dana, 29. aprila i možete ga pogledati u bioskopima: Kolosej, Ster Cinemas i Roda.

Iron man 2 , koji je, kao i originalni film, režirao Džon Favro (John Favreau), u srpske bioskope dolazi na dan svetske premijere u Australiji. U Velikoj Britaniji će moći da se pogleda od 30. aprila a u SAD od 7. maja.

Povezana vest:  Održana premijera filma „Inferno“ u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center

Pored Daunija, koji reprizira ulogu Tonija Starka, to jest Marvelovog superheroja Ajron mena (Gvozdeni čovek), u filmu igraju Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow), Don Čidl (Don Cheadle), Miki Rurk (Mickey Rourke), Skarlet Johanson (Scarlett Johanšon), Sem Rokvel (Sam Rockwell) i Semjuel L. Džekson (Samuel L. Jackson).

U nastavku izuzetno popularnog „Ajron mena“, svet je spoznao da se iza maske i olovnog odela koje nosi ovaj superheroj krije Toni Stark – milijarder i genijalni pronalazač.

Povezana vest:  Anđelina Džoli demantuje da je pozivala na ukidanje Republike Srpske

Dok Stark nastoji da obnovi ekstravagantno delo svoga oca, izložbu „Stark Ekspo“ sa humanitarnim inovacijama koje su inspirisane tehnologijom, američka vlada insistira da olovno odelo kao revolucionarno oružje bude predato vojsci.

Istovremeno, misteriozna figura iz prošlosti porodice Stark po imenu Ivan Vanko planira da uništi Tonija, otkrivajući sopstveno oružje razorne moći koje je zasnovano na Starkovoj tehnologiji.

Povezana vest:  Najgledaniji filmovi u britanskim bioskopima

Film je praćen muzikom grupe „AC/DC“, koja je tim povodom objavila kompilacijski saundtrek album Iron man 2.

Na albumu se nalaze neki stari hitovi ovog australijskog benda kao što su „Thunderstuck“, „TNT“, „Back In Black“, „Highway To Hell“, „Let There Be Rock“ i „Rock’n’Roll Damnation“, uz niz manje poznatih pesama.