Film ‚‚Udovice“ koji je juče stigao u bioskope i pokazao veliki uspeh kod publike već sada, ima još jednog bitnog člana ekipe: grad Čikago.

Radnja istoimene serije koja je bila inspiracija za ovaj film je smeštena na ulice Londona, u 18. vek. Mekvin je želeo da priču stavi u današnje vreme, pa mu je Čikago delovao kao odgovarajuća lokacija. Izabrao je baš Čikago jer je atmosfera ovog grada potpuno haotična zbog puno kriminala, političke situacije, klasnih razlika i različitih religija i rasa.

Povezana vest:  Tuck izbacio na DVD-ju Dan zaljubljenih, Nepobedivi i Mrtav ugao

Mekvin za Čikago kaže da je grad koji budi različite nivoe interesovanja i da je kao takav savršen za ovakvu priču. Četiri glavne glumice dolaze iz različitih društvenih slojeva i potpuno drugačljih delova ovog grada.

Čak je i ekipa filma Čikago doživela kao jednog od glavnih likova u filmu. ‚‚Taj drugačiji karakter,“ navodi Vajola Dejvis ‚‚puls grada sa puno dobrih restorana, prelepom prirodom i perfektno sređenim travnjacima. A onda, sa druge strane tu su Longdejls, Garfild park, Inglvuds, delovi grada koji imaju visok nivo kriminala. Imate velike kontraste, koji se dešavaju kao posledica korupcije.“

Povezana vest:  Film "Klip" osvojio nagradu na festivalu u Roterdamu!