Dokumentarni film „Govori da bih te video“ autorke Marije Stojnić uvršten je u listu 38 regionalnih i međunarodnih projekata kojima je na jesenjoj sesiji Filmskog instituta Doha (Doha Film Institute)  odobrena podrška. Filmu Marije Stojnić tom prilikom obezbeđena je podrška za troškove postprodukcije. Premijera ovog filma, srpsko-hrvatske koprodukcije, koja nastaje i uz podršku Filmskog centra Srbije, očekuje se  tokom ove godine.

Povezana vest:  U susret premijeri filma "Tri musketara" žurka u klubu Stefan Braun!

Postavljen na granicu između opservacijskog dokumentarnog filma i zvučnog eksperimenta, Govori da bih te video  je omaž stvaraocima i slušaocima kulturnog, umetničkog, naučnog i dramskog programa Radio Beograda, jedine radio stanice u zemlji koja emituje ovakvu vrstu programa. Scenaristkinja i rediteljka je Marija Stojnić, koja je, uz Miloša Ivanovića, i producirala ovaj film. Direktor fotografije je Dušan Grubin, montažeri Krsitina Poženel i Ivan Vasić, dizajner zvuka Ivan Zelić, a koproducenti: Restart, Vanja Jambrović i Tibor Keser.

Povezana vest:  Danijel Redklif tužan zbog kraja serijala o Hariju Poteru

Na Međunarodnom filmskom festivalu u Solunu, u programu „Agora: Work in Progress“, u kome se za nagradu „Eurimages Lab Project Award“ takmičilo jedanaest projekata, pobedio je projekat ovog filma. Projekat Marije Stojnić je u Solunu  dobio Eurimažovu nagradu u iznosu do 50.000 evra, zato što je procenjeno da je u pitanju film koji će pomeriti granice filmskog izraza i doprineti obnovi evropskog filma. Pre toga, projekat filma „Govori da bih te video“ dobio  je i nagradu „ZagrebDox PRO“.

Povezana vest:  Društvena mreža najbolji film - njujorški kritičari