U organizaciji Filmskog centra Srbije i DOK Srbija, a u okviru programa Dan domaćeg filma, u četvrtak 24. januara, održaće se projekcije domaćih dokumentarnih filmova u osam gradova Srbije.

Filmski centar Srbije u saradnji sa DOK Srbija nastavlja sa realizacijom projekta Dan domaćeg filma, sa ciljem promocije domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju a zaslužuju da budu viđeni. Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima.

Povezana vest:  Nagrade Udruženja kostimografa

Program podrazumeva besplatnu filmsku projekciju i razgovor sa autorom, i održaće se u osam gradova Srbije:  Nišu (“Enkel” Aleksandra Reljića), Vranju (“Dugo putovanje u rat” Miloša Škundrića), Novom Sadu (“Najvažniji dečko na svetu” Tee Lukač), Novom Pazaru (“Wongar” Andrijane Stojković), Čačku (“Tako mi na istoku” Katarine Mutić i “Dnevnik jednog kamiondžije” Miloša Ljubomirovića), Vrnjačkoj Banji (“Gora” Stefana Maleševića), Leskovcu (“Pejzaži rata, pejzaži mira” Arona Sekelja i “Siguran posao” Igora M. Toholja) i Zrenjaninu (“Okupirani bioskop” Senke Domanović).

Povezana vest:  „Planet Rock“ predstavlja Daft Punk i Ramones