Američka akademija za filmsku umetnost i nauku objavila je listu ovogodišnjih nominovanih filmova za nagradu Oskar i apsolutni favorit je film „Miljenica“ (The Favourite) koji je poneo deset nominacija među kojima su i nominacija za najbolji film i najbolju režiju (Jorgos Lantimos), a domaća publika imaće prilike da ga pogleda na otvaranju ovogodišnjeg 47. FEST-a.

Povezana vest:  Glumci iz “Montevidea…” u novom Kikijevom spotu

Osam filmova srpske distributerske kuće MCF MegaCom Film, porekom iz Poljske, Libana, Japana, Engleske, Nemačke i drugih kinematografija širom sveta nominovano je za prestižnu filmsku nagradu Oskar u više kategorija.

Publika u Srbiji još uvek ima priliku da pogleda film „Boemska Rapsodija“ koji govori o životu muzičke ikone Fredija Merkjurija i koji je poneo pet nominacija za nagradu Oskar, među kojima i nominaciju za najbolji film. Ovo ostvarenje već je osvojilo nagradu Zlatni Globus, za najbolji film i najboljeg glumca (Rami Malek).

Povezana vest:  Ovacije na premijeri filma „Psi umiru sami“

U ovu grupu uvrštena je i animirana avantura „Ostrvo pasa“, reditelja Vesa Andersona, za čije likove su glasove pozajmili poznati glumci Bil Mari i Skarlet Johanson.

Filmovi za koje je MCF MegaCom Film obezbedio prava za prikazivanje u domaćim bioskopima su:
Boemska rapsodija (Bohemian rhapsody),
Hladni rat (Cold War),
Kapernaum (Capernaum),
Kradljivci (Shoplifters),
Miljenica (The Favourite),
Ostrvo pasa (Isle Of Dogs),
Možete li mi oprostiti (Can you Ever Forgive me)
Granica (Border)

Povezana vest:  Čarli Šin na lečenju