Veliko interesovanje vlada za najnoviji animirani film „Aladin i leteći ćilim –  u prvim danima prikazivanja ovo ostvarenje je trenutno najgledaniji dečiji film u bioskopima u Srbiji, sa 14,000 posetilaca.

„Aladin i leteći ćilim“, u distribuciji Dexin Filma, je topla priča koja govori o važnosti prijateljstva i poštenja, gde  dečak po imenu Aladin živi u jednom malom pustom selu zajedno sa roditeljima. On sanja o pustolovinama u velikom svetu koji se nalazi iza planina na horizontu. Na fantastičnom letećem tepihu Aladin sa svojom vernom prijateljicom kozom leti ka velikom gradu i na svom putu upoznaje Džes, divnu i pametnu gradsku devojčicu koja poznaje sve zamke. Ovaj dugometražni crtani film sinhronizovan je na srpski jezik, a avanturistička priča zasnovana je na jednoj od najpopularnijih danskih knjiga za decu, autora Ole Lund Kirkegarda.

Povezana vest:  Sirše Ronan nagrada BIFA

Animiranim junacima glasove su pozajmili: Predrag Peđa Damnjanović, Miomira Dragićević, Alek Rodić, Ana Mirović, Ognjen Drenjanin, Jovana Cavnić i drugi.

„Aladin i leteći ćilim“na repertoaru je bioskopa širom Srbije.