Zelena knjiga apsolutni je pobednik ovogodišnje dodele Oskara gde je osvojio 3 nagrade, uključujući i onu najvažniju – Oskar za najbolji filmPiter Fareli odneo je nagradu za najbolji originalni scenario (uz Nika Valelongu i Brajana Kjurija), a Maheršala Alitrijumfovao je u kategoriji najboljeg sporednog glumca kao Don Širli, legendarni pijanista koji sa svojim neotesanim vozačem iz Bronksa kreće na turneju po američkom jugu. Zelenu knjigu možete pogledati premijerno na FEST-u 27. februara u 19h u Sava centru, i u repriznim terminima 28. februara u 17.30 u Cineplexx UŠĆE Shopping Centru, 2. marta u 18h u Cineplexx 4D Delta city, 3. marta u 15h u Fontani.

Povezana vest:  Lili Kolins i Zak Efron zajedno slavili Dan zaljubljenih

Olivija Kolman zasluženo je odnela nagradu za najbolju glumicu u filmu Miljenica, koji je otvorio ovogodišnji FEST. Ako ste propustili ovo maestralno ostvarenje Jorgosa Lantimosa, imate prilike da ga pogledate još danas u 19.30 u Cinegrand- Capitol Park Rakovica.

Redžina King osvojila je Oskara za najbolju sporednu glumicu u filmu Šapat ulice (If Beale street could talk), gde glumi majku glavne junakinje koja se bori da oslobodi svog nepravedno zatočenog verenika. Ovaj film biće prikazan samo na FEST-u, tako da ne propustite priliku da ga vidite na velikom platnu 25. februara u 17.30 u Cineplexx UŠĆE Shopping Centru, 26. februara u 19.30 u Jugoslovenskoj kinoteci, 28. februara u 19.30 u Cinegrand- Capitol Park Rakovica.

Povezana vest:  BUDI U KADRU, OSTAVI AUTORSKI PEČAT!

Film Čovek iz senke (Vice) nagrađen je Oskarom za najbolju šminku. Ovo ostvarenje govori o usponu Dika Čejnija do mesta potpredsednika Amerike i jednog od najmoćnijih ljudi sveta, a možete ga premijerno pogledati danas u 19h u Sava centru, 26 februara u14:30 u Jugoslovenskoj kinoteci, 27. februara u 19h u Fontani, 28. februara u 19h u Cineplexx UŠĆE Shopping Centru.

Povezana vest:  Teron i Roselini o položaju žena na filmu