Plakat Kad vodenjak pukneReč dve o filmu „Kad vodenjak punke“

 

Piter Hajmen (Robert Dauni Džunior) po prvi put postaje otac i njegovoj supruzi je termin porođaja za samo pet dana. Dok Piter žuri da stigne na let kući, iz Atlante, kako bi bio uz suprugu na porođaju, njegove najbolje namere se izjalove kada slučajni susret sa neostvarenim glumcem Itanom Tremblijem (Zek Galifianakis) primora Pitera na stopiranje sa Itanom – na putu koji će prouzrokovati uništenje nekoliko automobila, više prijateljstava i Piterovih živaca.

 

ROBERT DAUNI DŽUNIOR (Piter) je dva puta bio nominovan za Oskara. Tokom karijere osvojio je Zlatni globus, nagrade BAFTA i nagradu filmskih kritičara u Londonu za tumačenje slavnog  Čarlija Čaplina. Robert je takođe bio nominovan za Zlatnog globusa za naslovnu ulogu u filmu “Šerlok Holms”, koji je režirao Gaj Riči. Film je ostvario veliki uspeh i očekuje se nastavak krajem sledeće godine.

 

ZEK GALIFIANAKIS (Itan) je već ranije sarađivao sa Todom Filipsom u blokbaster filmu “Mamurluk u Vegasu”. Zek je ostvario odličan uspeh glumeći u ovoj hit komediji i ostvario globalnu popularnost. On će se ponovno okupiti sa Filipsom i kolegama Bredlijem Kuperom, Edom Helmsom i Džastinom Bartom u nastavku “Mamurluk u Vegasu” zakazanom za sledeću godinu.

 

TOD FILIPS (Reditelj/Scenarista/Producent) je režirao i producirao blokbaster hit komediju “Mamurluk u Vegasu” sa Bredlijem Kuperom, Edom Helmsom, Džastinom Bartom i Zekom Galifianakisom. Film je komedija sa najvećom zaradom svih vremena i osvojio je nagradu Zlatni Globus za najbolji film. Trenutno je u izradi i očekivani nastavak filma, u kom se okuplja originalna ekipa.

Povezana vest:  Glumac Benisio del Toro na Kustendorfu

 

Kad vodenjak pukneO PRODUKCIJI:

 

Od reditelja Toda Filipsa, u filmu “Kad vodenjak pukne” glavne uloge tumače Robert Dauni Džunior i Zek Galifianakis. Njih dvojica su dva neobična saputnika koji su zatečeni zajedno na proputovanju koje se na kraju ispostavlja kao urnebesni put koji im menja živote.

Dauni glumi lik Pitera Hajmena, čoveka koji treba da postane otac i čijoj ženi je termin za porođaj za pet dana. Dok Piter žuri na let iz Atlante da bi što pre bio kraj svoje supruge, ali sve se okreće naglavačke od susreta sa glumačkom nadom Itanom Tremblijem (Galifianakis). Njihova avantura rezultuje sa nekoliko uništenih automobila, sa brojnim prijateljstvima i Piterovim poslednjim živcima.

-Jednostavna je zamisao—dva pogrešno spojena muškarca su primorana da putuju zajedno kolima – izjavio je reditelj i koscenarista filma Tod Filips i nastavio: – Robert Dauni Džunior je Piter Hajmen, arhitekta koji se vraća u Los Anđeles sa poslovnog puta iz Atlante. U potpunom je škripcu sa vremenom, jer mu žena očekuje prvo dete i datum za porođaj je određen. Sve je u najboljem redu dok se ne spoji sa Itanom Tremblijem, glumcem u pokušaju, koji na ludi način uspeva da ih istera iz aviona sa zabranom letenja u narednom periodu.

Povezana vest:  VIKTORIJANSKI TRILER „GOLEM IZ LAJMHAUSA" OD DANAS U BIOSKOPIMA

Lik Itana daje novo značenje reči opušten. Zek Galifianakis, koji tumači ulogu Itana, čovekolikog znaka za nevolju, primećuje: “Njega ništa ne pogađa, nijedan komentar ne dopire do njega. Itan živi u svom svetu. Ne poseduje talenat, ali je ipak na putu ka Holivudu da ostvari svoj san. Piter i on su se upoznali nizom nesrećnih okolnosti koje su izazvane Itanom. I svaka loša stvar koja im se desi je rezultat Itanove greške. Apsolutno sve! Ali on sve to što radi, radi jer ne želi da bude usamljen ”.

-Ljudi uvek kažu da bi film bio uspešan, da je potrebno da kod glavnih glumaca dođe do neke hemije. I da ta hemija garantuje uspeh. Verujem da ključ uspeha u filmu ‘Kad vodenjak pukne’ jeste u toj anti hemiji, toj netrpeljivosti koja postoji između glavnih likova, oni nemaju ništa zajedničko i to dovodi do stvaranja tenzije i komedije – izjavio je Filips.

Bez obzira na tu anti hemiju koja je postojala u glavnim likovima, Galifianakis i Dauni su od samog početka uspeli da se uklope. Dauni se jasno seća njihovog prvog susreta: “ Bio sam u Veneciji, Kaliforniji, i neki čudni čovek mi je prišao i rekao ‘Zdravo, mislim da radim sa tobom film’  i pomislio sam ‘Možda ću morati da uradim ovog lika’. I onda sam shvatio da je to Zek. Kasnije, došao je na večeru, da bismo malo više pričali o scenariju”, Dauni nastavlja, “Pitao sam ga da li ima neke posebne želje što se tiče večere i on mi je dao papir sa svim namirnicama koju su mu potrebne, na kojoj je bila i flaširana voda iz . Od tada čitam to pismo mojim gostima”.

Povezana vest:  Špijunske vratolomije Smotanka i Trapavka u bioskopima od 17. septembra

-Brinuli smo se jedan o drugom tokom snimanja, potpuno suprotno u odnosu na film. Pričali smo svako jutro o scenama koje snimamo tog dana. Bilo je sjajno. Neverovatno kako provođenje vremena sa pravim glumcem utiče na tvoju glumu – reče Galifianakis.

-Zek unosi spontanost i malo nevolje u svoj lik i mislim da je komedija najbolja kad je povezana sa opasnošću, tako da nikada ne znate šta će sledeće da se desi. U tom smislu, on je savršeni glumac komedije – izjavio je Filips. .