edin_dzekoReal nudi 25 miliona evra za Džeku, Volfsburg traži 40 miliona

 

Edin Džeko mogao bi već u januarskom prelaznom roku da završi u Real Madridu ukoliko dve strane usuglase visinu odštete.

Zasad to nije slučaj, Real je spreman da ponudi oko 25 miliona evra, dok u Volfsburgu ne pristaju na prodaju za manje od 40 miliona evra, cenu koja stoji u odštetnoj klauzuli u slučaju prevremenog raskida uglavljenoj u ugovor.

Povezana vest:  Alegri: Vreme je da počnemo da pobeđujemo

Tako su u Volfsburg poslednjih dana stigli brojni španski novinari koje zanima hoće li zaista Džeko u januaru postati Realov igrač.

-Ako postoji klub koji ga želi, možemo nešto po tom pitanju napraviti već u januarskom prelaznom roku. Naravno da nam se sviđa Real Madrid. To je sjajan klub u kojem bi svaki igrač želeo da igra – komentarisao je Džekin agent Irfan Redžepagić.

Povezana vest:  Dačić: Fudbalski klubovi da vode računa o ponašanju

Ukoliko Volfsburgov sportski direktor Diter Henes ipak ne pristane na smanjenje odštete klauzule, navodi Bild, teško će doći do transfera, a Real bi alternative za povređenog Gonzala Iguaina i Karima Benzemu koji je van forme, mogao pronaći u Hugu Almeidi (Verder) i Fernandu Ljorenteu (Atletik Bilbao).