angelina_jolieTurista vraća stari glamur u Holivud

 

Uzimajući u obzir da je za režiju filma „Turista“ zadužen jedan oskarovac, radnja smeštena u Veneciju i Pariz, a gluma poverena Džoniju Depu i Anđelini Džoli, ostvarenje koje bi uskoro trebalo da se pojavi u bioskopima, mora da postigne veliki uspeh, piše Rojters.

Režiser Florijan Henkel fon Donersmark, koji je u žižu javnosti dospeo pre četiri godine, nakon što je osvojio Oskar za najbolji strani film, izjavio je toj agenciju da se mnogi varaju kada kažu da su „zlatni dani Holivuda prošli jer više nema ljudi poput Hemfrija Bogarta i Lorin Bekol“.

Povezana vest:  Megan Foks reklamira Armani šminku

-Nisu u pravu jer danas imamo Džonija Depa koji je čak i više ‘kul’ nego Bogart nekada, a Anđelina u sebi ima objedinjene osobine Bet Dejvis i Merilin Monro – dodao je on.

Iako su se ovo dvoje poznatih glumaca prvi put sreli na snimanju „Turiste“, to nikako nije uticalo na kvalitet glume.

-Bez obzira da li su glumci strašno poznati ili nepozati javnosti, rad na snimanju je uvek isti – istakao je režiser.

Povezana vest:  Filmovi "Palme u snegu" i "Robinson Kruso" u bioskopima

Dep u filmu tumači zaluđenog nastavnika matematike koji na odmoru polako biva upleten u mrežu obmane koju plete fatalna lepotica u čijoj se ulozi našla Džolijeva. Iako je u tom filmu „obučena da ubije“, glumica koju pamtimo po ulozi gđe Smit i Lore Kroft, ostala je uskraćena za mnoge akcione scene koje su uglavnom pripale njenom kolegi, zbog čega je izjavila i da je pomalo ljubomora na njega.

Povezana vest:  Za ulogu u "Gravitaciji", Sandri Bulok 70 miliona dolara

U filmu preovlađuju prelepi pejzaži, elegantna odeća i govor pun humora, a sve je to umotano u tradicionalni evropski stil.

-Imala sam utisak kao da glumim u nekom od starih filmova – rekla je Džoli.